Binckbank Tour

Pff, vakantie Middelburg is weer ten einde.. Drie dagen vertoefd bij Esmee in Zeeland. Naja, drie? Gisteren zaten we zo’n beetje de hele dag in België. Het was weer koers.. Want uitgerekend in de week dat ik in Nederland zou zijn werd ook de Binckbank Tour verreden in Nederland en België. En wij als wielerliefhebbers moesten daar natuurlijk bij zijn. En dus hadden we het plan gevat om naar Antwerpen te gaan, waar die dag dus het hele peloton zou finishen.
Ons favoriete team is nog altijd team Sunweb, maar dat was niet de enige reden om te gaan. Want vorige week kwamen we er ook achter dat Tobias Ludvigsson in de lage landen zou fietsen. Nou vragen de meeste van jullie zich natuurlijk af, waar heeft ze het in godsvredesnaam over? Tobias Ludvigsson, de enige Zweed in de world tour, ex-ploegmaat van team Sunweb en een van mijn favo renners.
En als je dan zelf vanuit Zweden naar Nederland komt voor een twee weken tripje en hij vanuit Zweden naar Nederland om te koersen, ja dan moet je wel even een meeting in plannen.
En die kwam er. Want Esmee had het plan gevat om niet alleen naar de finish in Antwerpen te gaan, maar ook naar de start in Aalter. Rond hangen bij de bussen, kijken bij de start, het plaatselijke rondje wat nog verreden werd…
Oftewel, tijd om even een babbeltje te maken met mister Toby him self. Sinds vorig seizoen zit hij alleen niet meer bij de Sunwebbers, maar moest ik hem even opzoeken bij Equipe FDJ.. Scheelt dat het er niet druk was bij de bus, dus toen hij na een uitgebreide briefing de bus uit kwam was het alleen maar een kwestie van even op hem afstappen..
Nou dat ging dus ongeveer zo:

Ik: Hej Tobias
T: Hej!!
Ik: Kan vi ta en bild tillsammans?
T: WHAT???
Ik: Ja, jag kan prata Svenska med dig
T: Jaha, kul
Ik: Jag bor i Sverige, men jag kommer från Nederländerna
T: Ah, var i Sverige?
Ik: Sigtuna
T: Ahh sigtuna 😃

Toen viel zijn blik op mijn vest dat ik droeg waar Sverige op staat , dus ik liet hem dat duidelijker zien.. Hij blij, roept ook luid Sverige! Terwijl hij zijn duim omhoog stak. Maar daarna moest hij zich intekenen voor de start waarna ik hem nog veel succes wenste voor vandaag en hij mij met een “tack så mycket”, een schouderklopje en een foto achter liet.. Aardige gozer en het blijft leuk, Zweeds tegen hem praten..
Daarna zijn we nog via de Sunweb bus richting start gelopen, waarbij we onderweg nog Michael Matthews en Edward Theuns tegen het lijf liepen.
Nadat de renners gestart waren zijn we het parcours over gestoken en hebben we gewacht tot het peloton weer zouden passeren tijdens de plaatselijke ronde die nog zou plaats vinden. Daar hadden we goed uitzicht op.
Nadat het hele peloton koers zette richting Antwerpen besloten wij dat ook maar te gaan doen. We hadden afgesproken om de auto in Beveren te parkeren en vervolgens verder te gaan per trein naar Antwerpen-zuid. Dit omdat we geen zin hadden om in Antwerpen de ring op te moeten om vervolgens ergens in de stad een goedkope parkeerplek te vinden. En omdat het gisteren 15 augustus was en dus een feestdag in België konden we ook nog voor half geld met de trein terwijl we de auto gratis konden parkeren bij het station.
Eenmaal in Antwerpen kwamen we er al vrij snel achter dat het peloton zou naderen. We waren amper van het station of de kopgroep passeerde ons al. Dat was dus een leuke binnenkomer. Later hebben we ze nog een paar keer voorbij zien komen voor dat ze uiteindelijk de sprint gingen aantrekken voor de finish. Deze werd gewonnen door Van der Hoorn van de Roompot-Nederlandse Loterij ploeg.
Na afloop zijn we weer even een rondje langs de bussen gaan wandelen waar ik Tobias weer tegen het lijf liep. Na hem heel kort gesproken te hebben moest hij weer de bus in en als hij een bidon op zijn fiets had gehad, dan had ik die van hem mogen hebben.. Maar helaas..
Veel bussen stonden toen al op het punt van vertrek en daarmee besloten wij ook maar om naar huis te gaan. Meer renners kreeg je toch niet te spreken, die duiken na zo’n etappe meteen de bus in voor een goeie douche en herstelvoer.
Maar voor dat we weer naar Middelburg gingen hebben we nog toeristisch een rondje boulevard van Vlissingen gedaan. Dus ik kan ook weer zeggen dat ik de zee weer eens van dicht bij heb gezien.
’s Avonds toen we moe, maar voldaan op de bank zijn geploft hebben we de etappe nog terug die Esmee die dag had opgenomen.. Om vervolgens veel te laat ons bed in te duiken.. Maar gelukkig konden we vanmorgen nog een beetje uitslapen, dus dat maakte weer een hoop goed.

8 gedachtes over “Binckbank Tour

  1. Leuk dagje geweest dus. Maaruh een goede douche nemen in de bus? Zijn die zo lux? Kan me niet voorstellen dat je in n bus kan douchen. Gaat het hele team douchen in de bus of heeft ieder zijn eigen bus? Wat moet ik mij daar bij voorstellen?

    Geliked door 1 persoon

    • Haha, was zeker een leuk dagje..
      En wat die bussen betreft… Ja, die zijn inderdaad zo luxe. Ben er wel eens binnen geweest..
      Elk team heeft zijn eigen bus, die kan je qua grote vergelijken met zo’n touringcarbus waar mee je op vakantie kunt.. Meestal koersen er maar max. 9 renners per wedstrijd, dus ruimte zat..
      En je kan inderdaad douchen achter in zo’n bus. Zit zelfs een heel keukenblok in met magnetron en koelkast en bij de bagageruimte onder de bus staan zelfs wasmachines zodat hun kleding al meteen gewassen kan worden.. En er is internet aanwezig en tv’s… Dus vergis je
      Niet wat zo’n teambus inhoud 😉

      Like

    • En dan heb ik het nog niet gehad over al die volgauto’s met fietsen op het dak die in de koers mee rijden om onderweg renners te kunnen voorzien van een nieuwe fiets na een valpartij of als ze lek hebben gereden..
      En dan is er ook nog een vrachtwagen waar onderhand een complete fietsenwinkel aan reserve onderdelen in zit.. Renners hebben ook voor elke soort etappe een ander soort fiets.. Sprintetappes die vlak zijn, of bergetappes of een tijdrit.. En ga zo maar door.. Dus er loopt enorm veel personeel rond bij zo’n team.. Van mechanikers (fietsenmakers) tot aan masseurs en ploegleiders en zelfs een eigen kok voor het eten.. 😎

      Like

  2. Leuk dagje geweest dus. Maaruh een goede douche nemen in de bus? Zijn die zo lux? Kan me niet voorstellen dat je in n bus kan douchen. Gaat het hele peloton douchen in de bus of heeft ieder zijn eigen bus? Wat moet ik mij daar bij voorstellen?

    Like

Plaats een reactie