Elandland

Ik heb mijn weblog een beetje verwaarloosd.. Er is ook zoveel gebeurd de afgelopen weken.. Nu zal je wel denken, als er toch zoveel gebeurd is, dan moet je toch genoeg hebben om over te schrijven? Nou, zo simpel is dat niet.. Het zijn namelijk dingen die ik liever niet deel hier, aangezien het persoonlijke dingen zijn waar ook andere mensen bij betrokken zijn. Ik vind het super leuk om te schrijven, maar soms moet je ook kunnen respecteren dat niet over alles geschreven kan worden.

De afgelopen dagen heb ik met een onrustig gevoel rond gelopen hier.. ’s Morgens ben ik niet vooruit te branden en ’s avonds heb ik ineens energie voor tien.. Misschien komt het ook wel door dat het nou ’s avonds steeds langer licht is buiten, ik weet het niet.. Maar je zou er niet raar van opkijken als je mij om 20.00 ’s avonds nog het hele huis ziet stofzuigen.. Ik moet mijn energie kwijt..
Woensdag had ik me daarom de hele dag maar op het huishouden uitgeleefd. Muziek op standje discotheek en poetsen maar.. Om zo even alles uit mijn gedachten te kunnen wissen.. Gisteren heb ik zo’n beetje de hele dag achter de laptop door gebracht want ja, ook die verplichting staat nog steeds..
Ik heb op dit moment een aantal vacatures open staan waar voor ik brieven wil schrijven, dus daar wil ik vandaag weer mee verder.

Alleen kwam dus na het eten de genadeklap.. Na een paar dagen vol bezigheden viel ik ineens in een gat. Ik had niks meer te doen en een nerveus gevoel kwam opzetten. Ik moest afleiding hebben.. Stil zitten op de bank met mijn nieuwe leesboek ging hem niet worden, daar voelde ik mezelf te onrustig voor. Het liefst had ik me op het huishouden gestort (mijn uitlaatklep om mijn energie kwijt te kunnen), maar ja dat had ik woensdag allemaal al gedaan..
En dus besloot ik maar het huis te ontvluchten. Naar buiten, naar het bos. Het duurde zeker nog 1,5 uur voor het echt donker zou worden, dus er kon prima nog een wandeling vanaf. Naar het bos achter bij mijn huisje. Niet te ver weg en als het echt donker zou worden was ik ook zo weer thuis.
Het idee om daar heen te gaan was snel gemaakt. Het is namelijk een walhalla voor elanden daar en dus wilde ik kijken hoe groot de kans zou zijn dat ik er in de schemering tegen zou komen..
Dat begon dus al meteen met verse sporen en een hoop uitwerpselen.. Maar ik was amper in het bos of op nog geen 50m bij mij vandaan zag ik twee elanden staan. Helaas hadden ze mij ook al vrij snel gespot, dus nog voor ik mijn camera gereed had waren ze al tussen de bomen verdwenen.. Helaas..
Maar het idee dat de kans groot is om ze op een paar 100m van huis af al te kunnen spotten is natuurlijk wel leuk. Helaas bleef het bij deze twee vrienden en heb ik verder alleen maar verse sporen gespot en gekraak gehoord op verre afstand..
Ik denk dat het mijn nieuwe hobby gaat worden deze zomer.. Zolang ik niet lek gestoken wordt door de muggen tenminste.. In de avonduren naar het bos om wild te spotten..

Het heeft mij trouwens wel goed gedaan om door het bos te struinen in de avonduren.. Het was flink afgekoeld en de temperatuur schommelde rond het vriespunt.. Het plan was om daarna thuis een heerlijk warme douche te nemen en met mijn boek in bed te kruipen.. Maar ja, toen kreeg ik een appje waar ik weer nieuwe energie van kreeg en heeft het een tijdje geduurd voor ik moe genoeg was om te gaan slapen.. Maar vandaag staat er sowieso genoeg op de planning.. Om daarna een zonovergoten vrij weekend te hebben..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s