Update maart..

Het is alweer eventjes geleden dat ik hier geschreven heb en ik vond het wel weer eens tijd worden om mijn weblog een boost te geven.. Ik had bewust even een break genomen.. Er is namelijk zo ontzettend veel gebeurd in mijn leven de laatste tijd.. Dingen waar ik liever niet over wilde schrijven.. Het voelde als een rollercoaster die vandaag tot stilstand is gekomen.. Ik kon mijn gevoelens en emoties even niet de baas en ook lichamelijk liep ik weer flink te kwakkelen..
Inmiddels ben ik wel van mijn hardnekkige urineweginfectie af nadat ik nog een week langer antibiotica moest slikken.. Ook heb ik een hele pillenkuur achter de rug om mijn HB in mijn bloed weer op pijl te krijgen en heb ik door al die medicatie bijna een week lang slecht geslapen..
Ook heb ik flink wat persoonlijke gesprekken gevoerd de afgelopen weken waarbij ik de tijd nodig had om dingen op een rijtje te zetten.. Ik kan dingen nu beter relativeren en ik voel me ineens ook een stuk volwassener met een andere blik op het leven..
Misschien komt het ook wel dat ik vorige week 35 jaar ben geworden.. Voor mij voelde dat toch een beetje als een magische leeftijd en voor het eerst weet ik eindelijk een beetje wat ik wil in het leven.. Na altijd maar een beetje rond gefladderd te hebben ben ik nu wel gewoon toe aan wat stabiliteit.. Ondanks dat ik nog steeds op zoek ben naar een baan heb ik voor mijn gevoel wel het idee dat mijn leven nu in een rustiger vaarwater is gekomen.. Ik heb veel over dingen nagedacht en ik voel me voor het eerst sinds lange tijd weer eens echt relaxt.. Alsof er een last van mijn schouders is.. Ik voel me gelukkig en blij en mijn grootste zorg die ik jarenlang met mij mee droeg is verdwenen..
Ik ben veranderd.. Bepaalde mensen hebben mij veranderd en mij dingen laten inzien die ik anders zelf nooit ontdekt had.. En ik moet zeggen dat het goed voelt.. Dat ik klaar ben om met die veranderingen om te gaan..
Dus misschien was het niet eens zo slecht om 35 te worden, haha.. Hoewel ik eerst helemaal geen zin meer had om jarig te zijn. De gene die ik er het liefste bij had gehad konden niet komen, het werd slecht weer en ook nog eens het weekend dat de klok verzet werd..
De dag voor mijn verjaardag had ik nog wel gebakken.. Een appelkruimelkoek en citroenkladdkaka met een topping van kokos.. Het was ook de dag dat ik eindelijk die grote doos van 12,5 kilo uit Nederland mocht uitpakken.. Samen met mama via videobellen.. Hij zat boordevol spullen van mezelf waar ik om gevraagd had, vol met eten en verjaardagscadeautjes.. Ik kreeg een rasp, bakvormen, een staafmixer en een nieuw roman om te lezen die zich in Uppsala afspeelt. Ook kreeg ik een magneet van een cavia die papa zelf gemaakt had voor mij..
Verder mocht ik mijn post openmaken en dat bleek van een kennis uit Lapland te komen. Met een zelfgemaakt vogeltje van berk uit het bos daar.. Echt te gek!
Gelukkig was ik niet helemaal alleen op mijn verjaardag en kreeg ik bezoek van een vriendin.. Heerlijk om weer even gezellig bij te kletsen en ook mijn verhaal kwijt te kunnen bij iemand die ik niet via de telefoon spreek..
Later die week kreeg ik nog meer post uit Nederland.. Dit keer een envelop vol kaarten en een hele lange brief van een oud collega.. Ja, toen brak ik wel even.. Ik had al zo’n heftige dagen achter de rug en toen kwam ook nog die brief.. Die blijf ik enorm koesteren en heeft voor mij een speciaal plekje..
Donderdag had ik flink wat heftige gesprekken achter de rug en besloot ik om mezelf uit te leven in mijn groentetuintje.. De grond was inmiddels ontdooit, hoewel het vannacht weer vriest. De hele dag had ik achter de laptop door gebracht en ik had behoefte aan wat frisse lucht.. Letterlijk frisse lucht want ondanks dat de zon scheen was het maar zo’n 8 graden.. Maar ik heb al mijn moestuinbakken omgespit en aangevuld met nieuwe verse grond en ook heb ik alvast wat tuinbonen gezaaid.. Veel kan ik nog niet doen hier want daar is het gewoon nog veel te koud voor. Maar het begin is er, mijn bakken zijn klaar voor een nieuw seizoen. En aangezien we komende zomer toch nergens heen kunnen heb ik alle tijd om voor mijn tuintje te zorgen.. Ook heb ik in maart nog een aantal keer gewandeld, maar die foto’s deel ik een andere keer met jullie.. Morgen is het Pasen en geen idee wat ik dan allemaal ga doen.. We zouden een zonovergoten dag krijgen, dus misschien dat ik wel een blokje om ga met mijn camera.. Maandag wordt het amper 5 graden met sneeuw in de ochtend, dus misschien ga ik wel lekker mijn huisje opruimen en schoonmaken.. Zodat ik dinsdag lekker in een schoon huisje kan starten na een aantal heftige weken…

Een gedachte over “Update maart..

  1. fijn dat je nu relaxt bent.dat het voor jou nu alleen maar bergopwaarts mag gaan. je bent er zelf helemaal klaar voor, en die baan moet ook maar gauw komen.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s