World Kidney Day

Vandaag is het wereld nierendag.. Ja, je leest het goed, geen dierendag maar nierendag.. Tijd dus voor een ode aan dat kleine etterding in mijn lichaam wat dus doet waar hij zelf zin in heeft.. Een beetje de Pippi Langkous onder mijn organen..
Ten 1e is hij al zo brutaal geweest om een eigen plekje te zoeken in mijn lichaam.. Hij deelt een plaatsje samen met mijn blinde darm.. Zoiets wordt ook wel een ectopische nier genoemd.. Vraag mij niet waarom, maar blijkbaar vind hij het nogal gezellig daar in mijn onderlichaam.. Zo gezellig dat ie af en toe de polonaise gaat lopen en ik weer een fijn aantal pijnscheuten mag verwerken.. Iets wat dus ook al in Zweden is voorgekomen en waar voor ik elk mogelijk onderzoek al gehad heb in die 2,5 jaar die ik hier op mezelf woon..
Vorig jaar kwamen we tot de conclusie dat er maar een mogelijke oplossing is voor als mijn nier weer begint op te spelen: een operatie..
Waarschijnlijk hangt het ergens ook samen met die blaasontstekingen waar ik zo nu en dan mee te kampen heb.. Toevallig mag ik daar deze week van genieten met een fijne antibioticakuur.. Gelukkig slaat deze goed aan en houd mijn nier zich verder vrij rustig, in vergelijking tot de vorige keer.. Hopelijk ben ik snel weer de oude en komt mijn energie weer terug.. En hoop ik dat mijn nier voor eens en voor altijd uitgefeest is..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s