Ctrl alt delete

Vijftig tinten grijs was het buiten.. En het regende de hele dag.. Vrijdag kwam de temperatuur in de plus en gisteren was het niet veel beter.. Mijn miniatuur sneeuwman die mij al die tijd gezelschap had gehouden op de vensterbank buiten was al eerder overleden.. Met een gebroken nekje lag hij na een val van een meter doelloos in de sneeuw..
Vandaag zijn mijn grote sneeuwmannen aan de beurt.. Mijn kat op de tuintafel is niet meer dan een hoopje sneeuw en ook mijn mannen worden steeds een beetje kleiner.. De dooi zet flink in en de vorst is weg.. Het landschap wordt steeds een beetje groener..
Het was dus eigenlijk een perfecte dag gisteren om niet maar buiten te gaan.. Wat resulteerde in een schoonmaakwoede.. Nadat ik mij van de week al had uitgeleefd in de douche was het gisteren de beurt aan de woonkamer, slaapkamer en keuken.. Niet dat mijn huisje eruit ziet als “mijn leven in puin”, maar eens in de zoveel tijd krijg ik de neiging om grof te werk te gaan.. De voorjaarsschoonmaak begon vroeg dit jaar.. En mijn opruimwoede ook..
Misschien had het ook wel met het smeltende weer te maken..
Eergisteren chraste ook mijn geheugenkaart in mijn telefoon en ik voelde mezelf te gelukkig om er een traan om te laten.. Ik zat er al vaker over te denken om er een hoop af te gooien, maar dat is nu dus onbewust met alles gebeurd.. Fijn.. Nu kan ik het verleden achter me laten en helemaal op nieuw beginnen.. in een blinkend schoon huis, met een zo goed als leeg geheugenkaartje en met nieuwe contacten.. Het voelt alsof mijn leven in een weekend gereset is.. En ergens voelt dat wel fijn.. Het crashen van mijn kaartje was de druppel.. Gelukkig heb ik genoeg geblogd de afgelopen jaren, dus die fijne herinneren blijven bestaan.. Maar er kwam ineens een hele hoop vrije ruimte vrij.. Niet alleen op mijn kaartje, maar ook in mijn hoofd..
Ook slaap ik weer steeds beter sinds ik een paar dagen terug van mijn winterdekbed ben overgestapt naar de zomer variant nadat ik al een aantal slapeloze nachten achter de rug had.. Donderdag voelde het zelfs alsof ik vijf dagen achtereen carnaval had gevierd… Maar langzaam aan komt de energie weer terug en ook het betere weer.. Binnenkort kan ik weer naar buiten om de natuur te fotograferen.. Ben benieuwd wat er allemaal onder die witte deken tevoorschijn komt..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s