Fettisdagen

Vandaag is het fettisdagen in Zweden, in het Nederlands vertaald als vette dinsdag, de dag voor aswoensdag. Traditioneel worden er hier dan semlor gegeten, met amandelspijs en slagroom gevulde broodjes met de smaak van kardemom.
Nou lust ik ze wel, maar ik loop er niet extreem warm voor.. Vaak vind ik ze te groot en machtig, dus ik vond het niet de moeite om er een te eten..
Wel vond ik een goed alternatief.. Semmelsnitten. Koekstukjes met amandelspijs en dezelfde smaak.. En heel simpel te maken.. Dus toen ik vandaag tussen mijn werkzaamheden door wat vrije tijd had besloot ik dat recept uit te proberen. Ik moest tenslotte toch in de keuken blijven voor mijn avondeten..
Nou heb ik ze voor de eerste keer gemaakt en het recept is een blijvertje hoor.. Het is dat ik boven op de bank lig en mijn koekblik beneden in de keuken staat, want het smaakt naar meer.. Prima alternatief voor als ik niet zo’n groot broodje naar binnen wil proppen.. En een voordeel, met een trommel vol heb je er langer plezier van.. Tenzij je er niet vanaf kan blijven.. ­čśů

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s