Let’s go in the snow

Terwijl ze in Nederland aan het rellen zijn om een avondklok, geniet ik hier van de sneeuw in Zweden.. Vanmorgen begon het voor dag en dauw al vroeg met sneeuwen en het bleef zo’n 15 uur non stop door gaan. Eerder deze avond was het even droog, maar op het moment van typen dwarrelt er weer van alles uit de lucht.
Omdat er op maandag altijd post in mijn brievenbus ligt besloot ik mijn dagelijkse wandelingetje naar mijn brievenbus te verlengen met een boswandeling.
Het sneeuwde stevig, maar dat weerhield mij er niet van om het bos in te gaan.. Het was een witte wereld met een dik pak sneeuw.. In een dag is er weer behoorlijk wat uit de lucht komen vallen.. Ik word daar ontzettend blij van.. Januari die normaal bekend staat om de meest deprimerende wintermaand geeft mij alleen maar energie.. Het grauwe weer waar we de eerste weken van december nog mee moesten dealen is als sneeuw voor de zon verdwenen..
Het is licht buiten, het vriest overdag, de luchtvochtigheid is lang niet zo hoog en dus de perfecte omstandigheden om naar buiten te gaan.. Volgende week wordt het zelfs alleen nog maar beter met vrieskou, sneeuw en heel veel zon.. Donderdag wordt het alweer min 7 overdag en ’s nachts kan de temperatuur weer lekker dalen naar een frisse min 15.. Maar mij hoor je daar niet over klagen.. De enige reden dat ik nog buiten kom is om het kind in mij los te laten in de sneeuw..
Soms vergeet ik gewoon dat we in een corona tijdperk leven.. Het is hier zo rustig en kalm, zeker als je op het platteland woont. Twee weken terug ben ik voor het laatst nog bij de nieuwe Lidl in Sigtuna geweest en verder zie ik geen reden om andere winkels te gaan bezoeken nu.. En mocht ik toch naar een winkel gaan, dan gebruik ik een mondkapje, houd afstand en ontsmet mijn handen.. Ik heb ook nog genoeg dingen die ik kan doen hier thuis, maar zodra het mooi weer is vind je mij buiten..
Moet zeggen dat mijn weerstand er wel op vooruit is gegaan.. Ik ben deze winter nog niet een keer verkouden geweest en vorig jaar ook niet..
Dus ja, terwijl ze in Nederland de tent afbreken en als een stelletje gaan rellen om een avondklok waarbij je het grootste gedeelte toch in je bed ligt geniet ik hier van de rust en de winter in Zweden.. Ik kan zeggen dat ik blij ben dat nu hier woon.. Zo nu en dan krijg ik nog wel eens wat mee van wat er gaande is in Nederland, maar daar hou ik mijn verder niet mee bezig.. Het is toch allemaal negatief nieuws wat de klok slaat.. Mijn land is nu Zweden en daar geniet ik momenteel vol op.. Dit is mijn thuis..

2 gedachtes over “Let’s go in the snow

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s