Blokje om..

Het was een dooie week. Letterlijk. De temperatuur kwam deze week boven nul wat ons hele pak sneeuw voor een groot deel deed smelten.. Op vrijdag had het weer zelfs het lef om het de hele dag te laten regenen en waaien.. Ik heb weinig zon gezien en veel grijs.
Maar vandaag was het anders.. Vandaag scheen het zonnetje even en het had weer lekker gevroren vannacht. De temperatuur bleef dan ook de hele dag onder het vriespunt, dus het was een ideale dag om het bos in te gaan.. Het was koud, maar deze keer lekker koud en niet die vieze ijzige kou van afgelopen week toen de temperatuur net boven nul zat..
In het stuk bos waar ik geweest ben was ik vorige week al eerder geweest, maar toen lag er dus een dik pak sneeuw.. Ik heb dat bos dus nog niet gezien zonder dat het wit was, dus vandaag wilde ik wel eens kijken hoe het er uit zag.. Wat me wel opviel is dat grote delen van het bos zwaar onder water staat en nu dus grote plakkaten ijs laat zien..
Maar het is verrassend leuk om te zien wat er allemaal onder die dikke sneeuwlaag vandaan komt. Vandaag heb ik dus weer een hoop mosjes gevonden en ook nog wat paddenstoelen. En ik ben blij dat ik vandaag nog gegaan ben want morgen is alles weer onzichtbaar.. Ik hoorde namelijk eerder deze avond dat het morgen in het oosten van Svealand (het landsdeel in midden Zweden waar ik woon) flink gaat sneeuwen en dat er een weerswaarschuwing is afgegeven.. Er kan wel 15cm vallen, dus ik kijk er nu al naar uit.. Daarmee komt het fijne winterweer ook weer terug met vorst overdag en meer zon.. Laat maar komen dat pak sneeuw!

2 gedachtes over “Blokje om..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s