Gratis vitamine D

Ik heb vandaag gespijbeld. En ik ben er nog trots op ook. Eigenlijk had ik thuis van alles moeten doen, maar de zon glinsterde in de sneeuw, het vroor -4 en de lucht was strak blauw.. Het buitenleven lonkte.. Ik dacht aan de stofzuiger die morgen vast ook nog wel zou functioneren.. En aan de andere klusjes die op mij lagen te wachten.. Die gedachtes waren al vrij snel verdwenen toen er een paar zonnestraaltjes door het keukenraam op mijn muur schenen..
Nee, vandaag moest ik naar buiten. Ondanks dat we gisteravond een dooiaanval hebben gehad.. Maar die was maar van korte duur en had niet het gewenste effect want er lag nog een dik pak sneeuw buiten. Ideale omstandigheden om het huis te ontvluchten en weer een dag in de buitenlucht te spenderen.. Ik heb mijn prioriteiten duidelijk niet helemaal op een rijtje, haha..
Maar morgen wordt het een zwaar bewolkte dag en krijgen we de hele dag sneeuwbuien, dus ik heb mezelf beloofd om morgen thuis te blijven van het bos en iets in het huishouden te gaan doen. Hoewel ik morgenvroeg eerst nog gesprekken heb.. De allerlaatste afsluitende sessie en dan is het klaar.. Dan heb ik een half jaar lang hulp gehad, maar morgen stopt het definitief..
Ook wil het ook nog niet vlotten met het vinden van een baan, mede door die stomme corona, dus daar wil ik ook even extra aandacht aan besteden.. En ik heb weer leuke ideetjes in mijn hoofd zitten voor Sven en Emil, dus er staan ook nog genoeg leuke dingen op het programma..
Maar vandaag was ik in het bos te vinden.. De wandelingetjes naar de verharde weg om de post op te halen worden steeds vaker wandelingetjes van een aantal uur in het bos voordat ik met de post thuis kom.. Deze keer was ik aan onze kant van de weg het bos in gelopen, puur MTB gebied met mooie brede paden..
Je kon her en der zien dat het gedooid had gisteravond, maar ondanks dat lag er nog een dik sneeuw. En ik liep de hele dag met mijn gezicht in de zon onder een blauwe lucht.. Ik kwam niemand tegen, ik hoorde geen enkele auto, het was windstil en fris.. Gezonde, koude buitenlucht.. En een overdosis aan vitamine D..
Na aan paar uur zwerven door het bos kwam ik weer thuis.. Maar dit keer niet met lege handen.. Aan het einde van het bospad hadden ze enorme stapels bomen liggen die gekapt waren en ook kapotte dakpannen en hout.. Maar ik vond er ook een handzaag.. Die stak met het handvat uit de sneeuw.. Ik heb hem getest door twee rechte stukken berk af te zagen van de stapel bomen.. Deze kan ik goed gebruiken voor Sven en Emil. De zaag heb ik toen maar mee naar huis genomen, die had ik namelijk nog niet en zonde om zoiets achter te laten in het bos..
Eenmaal thuis was de temperatuur inmiddels al naar een kleine -8 gezakt, waren de puntjes van mijn haren bevroren en heb ik mijn auto uit de sneeuw gegraven. Ook meteen maar een dik pak sneeuw van het dak en de voorruit verwijderd zodat ik dat morgenvroeg allemaal niet hoef te doen.. Kan ik weer iets langer in mijn warme bedje blijven liggen, haha.. Gisteravond zijn de buren al met de quad langs geweest om het grote deel te schuiven, dus dat scheelt al enorm veel werk.
Ook mag ik weer een nieuw boek uit gaan zoeken om te lezen, aangezien ik er gisteravond eentje heb uitgelezen.. Maar of ik vandaag nog ga lezen voor het slapen gaan? Ik verwacht het niet na zoveel gezonde buitenlucht.. Ik denk dat ik eerder de binnenkant van mijn ogen ga bekijken… Morgen tenslotte weer genoeg te doen..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s