Winter

Je krijgt wat je verdient zeggen ze toch vaak? Ik hoopte met heel mijn hart dat 2021 beter zou worden.. Nou kan ik je vertellen dat daar aardig aan gewerkt wordt in januari. Het 1e positieve punt is dat we het grauwe weer van december achter ons hebben gelaten en het jaar zijn begonnen met een echte winter. Kou, sneeuw en vorst. En door die witte wereld en het feit dat we de kortste dag alweer achter ons hebben liggen, hebben we nu dagen met helder daglicht.
Wat dus wil zeggen dat het niet altijd meer nodig is om de hele dag een lamp aan te hebben in huis..

Gisteren heeft het zo’n beetje de hele dag gesneeuwd en toen ik vanmorgen mijn rolgordijn om hoog trok sneeuwde het weer.. Nu dwarrelen er vooral nog wat losse vlokjes op het witte kleedje dat er al ligt.. Maar voor zondag en volgende staat weer nieuwe sneeuw op het programma, dus voorlopig winteren we hier nog even door, aangezien het voorlopig ook nog wel even lekker door blijft vriezen..
De luchtvochtigheid is ook zeer laag hier (mijn autoruiten vriezen niet eens meer dicht), dus we hebben te maken met droge vrieskou wat het dus heerlijk weer maakt om naar buiten te gaan..

Aangezien ik ook al eens met -23°c in Lapland stond kun je er dus wel vanuit gaan dat ik ben voorbereid op winters weer.. Ik heb zelfs mijn thermokleding nog niet uit de kast hoeven halen.. Maar dat ik geniet van dit weer mag wel duidelijk zijn..
In de zomer kan de korte broek aan en in de winter hebben we sneeuw.. Een beter klimaat kan ik me niet wensen..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s