mos

Multitasken.. Ik ben er tegenwoordig erg goed in.. Terwijl hier laat op de avond de film Love Actually aan stond, had ik ondertussen mijn laptop op schoot om te photoshoppen. Scheelt natuurlijk dat ik die film al een keer gezien had, dus dan kan je wel meerdere dingen tegelijk doen..
Afgelopen dinsdag schreef ik al dat ik in het bos was geweest om materiaal bij elkaar te sprokkelen om een kerststukje te maken.. Maar toen ik in het bos liep had ik natuurlijk Jul med Ernst nog niet gezien dat ’s avonds op tv kwam.. En dat was de reden dat ik de volgende dag weer terug ging naar het bos.
Deze keer niet het stukje bos achter onze brievenbussen, maar een eindje verder op bij Pilsbo. De reden dat ik daar heen ging was omdat ik mos nodig had. Heel veel mos. En verschillende soorten. Nou weet ik toevallig dat het bos daar dicht begroeid is en vochtig, dus ik achtte de kans groot dat ik daar wel zou slagen. Ik had namelijk weer een creatief project in de planning, iets wat ik weer bij Ernst op tv had gezien..
Ik vond trouwens niet alleen mos in het bos, maar ook nog verschillende soorten paddenstoelen. Die moesten natuurlijk ook nog even vast gelegd worden. Behalve dat ik dus genoeg mos had gevonden, heb ik dus ook nog het nodige gefotografeerd.
Op de terugweg naar huis kwam ik langs een stuk bos dat gekapt was, dus ik parkeerde mijn auto een eindje verder op. Behalve mos had ik namelijk ook nog hout nodig en waar gekapt is liggen meestal wel wat restanten. En die lagen er zeker. Ik vond wat bruikbare takken en een stukje stam.. Maar dat niet alleen.. Toen ik een eindje verder liep zag ik ook nog een bruikbare tak dennengroen liggen. Die kon ik vast ook wel gebruiken om mee te decoreren.. Maar toen ik hem op wilde pakken om mee te slepen naar de auto bleek er gewoon een halve boom te liggen.. De bovenste helft van vermoedelijk een Nordman. Aangezien ik alleen maar een klein kunstboompje van niet groter dan 60cm hier had staan wilde ik deze zeker wel hebben.. Ik had namelijk nog een standaard waar hij in kon staan en plek genoeg in de woonkamer. Dus nu heb ik een levende kerstboom in huis waar de dennenappels nog in hangen en waarvan de stam vol zit met korstmossen..
Maar ik ben er ontzettend blij mee. Zodra je de trap op komt ruik je de geur van vers dennengroen al.. Maar daarover de volgende keer meer.. Nu ga ik eerst een aantal uur slapen.. Het eindresultaat van deze blog komt als ik weer wakker ben..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s