Kleding

Waar hoop vrouwen zich steeds bezig houden met dieeten of flink sporten is het mij zonder problemen gelukt: afvallen.. Of ik daar nu trots op moet zijn? Ik weet het niet.. De reden dat het gebeurde wil ik het liefst zo snel mogelijk vergeten.. Maar ik kan je wel vertellen dat stress een van de grote veroorzakers is geweest.. En mijn tijdelijke afkeer in die periode voor alles wat zoet is.. Ik werd gewoon magerder.. Waarschijnlijk ook door al die kilometers die ik onrustig door het huis heb lopen ijsberen..
Zo’n 11 kilo ben ik in totaal afgevallen.. Soms schaam ik me er voor.. Nu moet ik er steeds op blijven letten dat het er niet meer worden, dan zak ik namelijk over de rand van een gezond gewicht..
Een hoop vrouwen zouden jaloers op mij zijn.. Een smalle taille, een platte buik als ik weer eens een jurkje uit de kast tevoorschijn haal, kleding aankunnen in maatje S..
Er is niets leuks aan kan ik je vertellen.. Voor mijn gevoel zijn mijn borsten ook gekrompen en mijn broeken zitten niet meer strak om mijn billen.. Sterker nog, een groot deel van mijn garderobe pas ik gewoon niet meer.. Broeken die ik flink moet aansnoeren met een riem, shirtjes die te wijd zitten bij de oksel en schouders.. Zelfs broeken die mijn super handige mama al eens eerder had ingenomen in de taille passen niet meer.. En ja, daar schaam ik mij dus voor.. En ik haat het.. Hoewel een gemiddelde vrouw trots zou zijn als ze slank is, maakt het mij alleen maar onzekerder.. Mijn vrouwelijke rondingen zijn gekrompen en een groot deel van mijn garderobe zit niet meer fijn.. Ik ben kritischer naar mezelf gaan kijken..

Gisteren heb ik besloten om een geheel nieuwe garderobe aan te schaffen.. Waar veel vrouwen gelukkig worden van shoppen, zag ik het als puur noodzakelijk en een aanslag op mijn bankrekening.. Maar soms moet je nou eenmaal gewoon investeren in jezelf.. Want wat als ik een sollicitatiegesprek heb? Of een leuke date als corona het weer toe laat?
Ik zocht rokjes uit en jurkjes.. Shirtjes van een sjiek stofje, een paar leuke blazertjes van joggingstof en zelfs een nieuwe bh.. Mooie volwassenen kleding die eindeloos is te combineren.. Mijn ego werd alleen nog niet gestreeld toen ik alles in het online winkelmandje plaatste.. Maar misschien komt het nog wel, als ik straks weer keus genoeg heb om aan te trekken.. Kleding shoppen is nooit mijn favoriete bezigheid geweest, ik ging liever naar winkeltjes met interieur en woonaccessoires, maar soms ontkom je er gewoon niet aan.. Misschien zit ik dan dit jaar eens niet in mijn eentje in joggingbroek op bank met kerst..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s