Lampje

Verlichting.. Een van de essentiële onderdelen van een interieur. Zeker als je net als ik in Zweden woont waar het in de wintertijd al vroeg begint te schemeren. Tel daar de bewolkte dagen bij op en je kan bijna niet meer zonder verlichting in huis.
Mijn verlichting moet niet alleen functioneel zijn, maar ook de nodige sfeer kunnen creëren. Ik moet er bij kunnen lezen, maar ook heerlijk bij weg kunnen zakken onder een dekentje voor de tv..
Op mijn bureau staat daarom een eigen geknutseld exemplaar van koperleiding en koppelingen met een goede ledlamp erin die mij voldoende licht geeft om bij te werken, maar toch sfeervol is en zorgt dat Sven en Emil niet de hele avond in het donker zit..
Op mijn andere kastje staat een lamp die ik ooit zelf maakte in de vorm van een pepparkaksgumma, met als hoofdje een grote ledlamp. Ik raakte geïnspireerd door Lampje, het hulpje van Willie Wortel.
https://brucethemooseblog.wordpress.com/2017/03/06/en-toen-was-er-licht/
Met dank aan Snoerboer voor alle onderdelen, van mooie strijkijzersnoeren tot fittingen..
Mijn laatst gemaakte exemplaar herinneren jullie je vast nog wel.
https://brucethemooseblog.wordpress.com/2020/05/09/nieuwe-lamp/
Het was een half jaar geleden toen ik een mooi stuk hout tegen kwam en besloot om daar een lamp van te maken.. Omdat ik zelf geen held ben met elektriciteit besloot ik voor deze lamp een compleet snoer met fitting, schakelaar en stekker te gebruiken. Zo hoefde ik niemand te zoeken die deze onderdelen voor mij wilde monteren. Deze lamp heeft een mooie plek gekregen op het kastje naast de tv..
Maar een van mijn meest speciale lampjes is toch wel mijn boomstamlampje.. Een klein, schattig lampje dat eigenlijk heel simpel is. Ik had losse onderdelen van Snoerboer, een mooi turkooizen strijkijzersnoer en een witte fitting. Ik had een fantastisch stuk boomstam gevonden dat perfect was voor een lampenvoetje. Maar het lampje heb ik niet alleen gemaakt. Samen met mijn beste vriend heb ik dit lampje gemaakt in het jaar voor ik ging emigreren..
Het lampje is mee gegaan naar Zweden toen ik als au-pair aan de slag ging, het lampje gaf mij licht in de stuga en het lampje gaf mij licht in de duisternis als ik ’s avonds in bed een boek wilde lezen..
Maar nu, nu is het lampje verhuisd. Het staat niet langer meer op de kast in mijn slaapkamer.. Nee, vanaf vandaag heeft mijn lampje een mooi plekje gekregen in de woonkamer op het schapje boven de bank. Ik miste aan deze kant van de woonkamer een gezellig, sfeervol lichtje waarbij ik ook nog kan lezen als ik op de bank lig. En het lampje past helemaal in het interieur van mijn woonkamer. Dus waarom zo’n leuk lampje in de slaapkamer laten staan als het ook kan shinen in de woonkamer?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s