Behang..

Wanneer is iets af? Ik weet het niet precies, maar wat ik wel wist is dat mijn woonkamer nog niet af was.. Soms voel je dat gewoon.. Of zie je het.. Ik keek elke avond tegen een kale muur aan. Drie van de grootste muren hier boven waren wit.. Hartstikke wit! Ik had voor die kleur gekozen omdat ik ruimte wilde creëren boven.
Toen ik de sleutel van het huisje kreeg vorig jaar waren alle muren antraciet. Het was een klein, donker hok.. Daar kon ik onmogelijk in leven, dus ik besloot alles wit te maken. Het werd inderdaad lichter en ruimtelijker boven, maar niet gezelliger.. Grote witte muren zijn sfeerloos.
De gene die mijn vorige weblog https://brucethemooseblog.wordpress.com/2020/11/08/de-woonkamer/ heeft gelezen kan zich vast wel herinneren dat ik vorige week al een muurtje groen heb geschilderd.. Het hoekje bij de bank werd en knusser op, maar het bleef kaal..
Ik had al zitten nadenken om te schilderen, maar dat zou het probleem niet verhelpen.. Het blijft een kale muur, maar dan met een kleur erop..
Tot dat mijn zus vertelde dat ze ging behangen in de werkkamer.. Ik dacht hej, maar dat kan ik ook.. Ik heb altijd al zo’n Zweeds behangetje in huis willen hebben en nu kon het gewoon. Dat was de oplossing! Om meer sfeer te krijgen in de woonkamer kon ik natuurlijk gewoon een behangetje tegen de muur plakken..
Afgelopen zondag heb ik de hele middag behangetjes uitgezocht en gisteren ging ik op pad. Uiteindelijk kwam ik bij Rusta een mooi behang tegen met bloemen, nog in de aanbieding ook.. Ik legde de lat meteen hoog. Nog nooit had ik een behang aangebracht met een patroon erin.. Maar in mijn tijd bij Karwei had ik een hoog cijfer gescoord op de vakopleiding verf, behang en raamdecoratie, dus aan kennis ontbrak het niet..
Gewoon maar beginnen dacht ik en ik zie wel waar het eindigt.. Nou, aan het einde van de muur dus.. De hele middag ben ik boven bezig geweest.. Zelfs rondom het raam had ik mooi uitgesneden en waar de kabel van de tv uit de muur komt..
Ik kreeg er plezier in.. Het werd steeds mooier en mijn woonkamer is zo ontzettend gaaf geworden.. Ik was zo ontzettend trots op mijn werk en ik had de smaak te pakken.. Aangezien ik nog een hele pot lijm over heb en ongeveer 1,5 rol behang heb ik besloten om het muurtje aan het voeteneind van mijn bed ook te gaan behangen.. Dan is ook mijn slaapkamer geen wit hok meer..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s