Wakker

Het is maandag.. Midden in de nacht en ik staar naar het plafond.. Klaar wakker lig ik in mijn bed.. Ik moet gapen.. Het liefst had ik mezelf nu lekker in mijn dekbed gerold om te slapen, maar mijn hoofd houdt mij wakker..
Ik stap het bed uit om te luisteren of de radio soms nog aan staat. De hele middag had ik naar de top 1000 op Mix Megapol geluisterd, maar het geluid komt niet van de radio.. Het zit in mijn hoofd.
Mijn gedachten dwalen af en ik lig te malen. De medicatie die ik voor het slapen gaan in had genomen laat me vandaag in de steek. Misschien was een halve toch niet zo’n goed idee, hoewel ik daar gisteren prima op geslapen heb..
Ik probeer rust te vinden.. Ik probeer de Zweed uit mijn gedachten te verbannen en me niet constant af te vragen wanneer het tijd is om dat éne berichtje te sturen.. Ik raak er nerveus van..
Ik probeer niet aan overdag te denken, de dag dat ik uit de ziektewet stap en weer in het echte leven sta met alle verplichtingen die er bij horen.. Ik wil er nog even niet aan denken dat ik de komende week weer een baan moet gaan zoeken..
Mijn hoofd is niet moe.. Mijn hoofd wil nog niet slapen.. Ik draai me om en zie mijn knuffelhondje in de hoek van mijn bed staan.. Ik pak hem op en leg hem naast me neer.. Ook na 34 jaar mag het nog steeds.. Ik open mijn boek en laat de boekenlegger op het hoofdkussen vallen en mijn ogen over de woorden glijden.. Zou ik net zoveel geluk in de liefde hebben als de hoofdpersoon?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s