Boeken

Ik hou van boeken.. Papieren boeken.. Waar je zo lekker door heen kan bladeren en de geur van het papier ruikt.. Waar je je boekenlegger tussen stopt om op een ander moment weer verder te gaan.. Die je allemaal mooi kan uitstallen in een boekenkast, verschillende kleurtjes en verschillende kaften..
Als kind al heb ik veel gelezen. Ik verslond boeken.. Ik las liever dan dat ik huiswerk maakte. Een tijdje is dat minder geweest, maar toen ik nog in Nederland woonde begon ik boeken te verzamelen.. Op de plaatselijke kringloop kocht ik boeken voor een euro per stuk.. De gedachte er achter was dat als ik dan ooit zou verhuizen naar Zweden ik een mooie voorraad zou hebben om de lange, donkere winters mee door te komen.. Ik zocht schrijfsters uit als Cathy Kelly, Sophie Kinsella en Jill Mensel, echte chicklits.. Van die feelgood verhalen over dertigers met een mislukt liefdesleven, foute mannen, problemen op het werk of een puber in huis.. Boeken over leeftijdsgenoten.. Heerlijk om door heen te lezen..
Inmiddels heb ik al een stuk of 17 boeken van de kringloop verzameld.. Mijn laatste verovering was een aantal weken terug, toen ik met mama de kringloop bezocht en met 7 nieuwe exemplaren thuis kwam.. Ik had een lijstje gemaakt met schrijfsters en de titels die ik al had.. Wat een fijne nieuwe verzameling..
Inmiddels heb ik al een boek uit en ben ik gisteren in een nieuw exemplaar begonnen..
De bedoeling was om in de herfst en winter lekker met een dekentje en warme chocolade weg te kruipen op de bank en te gaan lezen.. Maar toen kwam corona.. En ineens had ik heel veel tijd over.. Ik begon met lezen en ik kon mij op die manier afsluiten van de buitenwereld en de werkelijkheid.. Zolang ik las bestond alle ellende niet.. Inmiddels heb ik 10 boeken (waarvan 3 niet van mijzelf) verslonden sinds corona de kop op stak.. En nog steeds lees ik.. ’s Avonds voor het slapen gaan, heerlijk ingerold tussen de dekens terwijl de regen tegen het raam aan klettert..
Ik heb nog een hoop boeken te gaan, maar als ik daar door heen ben stap ik net zo makkelijk weer over op het Zweeds. Ook daarvan staat er nog een fijn rijtje in mijn boekenkast.. Hoelang de winter ook duurt, ik kan voorlopig nog even vooruit..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s