Zwerfstenen

De laatste dagen in Nederland zijn in gegaan.. De bedoeling was dat ik hier tot rust zou komen, maar ik voel me verre van dat.. Ik vind Nederland eng.. Corona en een burn out gaat gewoon niet samen en het lukt me maar zelden om echt te ontspannen hier.. Ik weet dat als je voorzorgsmaatregelen neemt dat de kans kleiner is om ziek te worden, maar probeer dat maar eens uit te leggen aan iemand van wie het hoofd propvol zit en dingen moeilijk kan verwerken.
Afgelopen zaterdag had ik een bruiloft van mijn beste vriend waarbij ik de eer had om zijn getuige te mogen zijn. Het was in het openluchtmuseum in Arnhem. Hoewel het super geregeld was en coronaproof konden we toch niet overal de 1,5m waarborgen.. Het heeft mij een paar dagen gekost om er over heen te komen.. Ik wilde zelfs niet bij mijn ouders aan tafel eten omdat we dan binnen elkaars 1,5m zouden komen en ik bleef zoveel mogelijk bij papa uit de buurt die in de risicogroep valt.. De nacht van te voren had ik amper geslapen en de dagen er na stond mijn spanningsboog strak gespannen..
Afgelopen dinsdag barstte de bom.. Ik was volledig door mijn energie heen, voelde de spanning door mijn lijf gieren en heb die avond amper nog wat gegeten.. Tranen stroomden over mijn wangen toen ik met mama het gesprek aan ging.. Ze vroeg me zelfs of ik liever terug wilde naar Zweden.. Maar ik wilde nog leuke dingen met haar doen, hoewel er door die corona weinig te beleven is hier..
Ook de eerste dagen hier in Nederland moest ik bij komen.. Ik was zo ontzettend moe en gespannen toen ik hier aan kwam.. Maar op zondag besloten we toch naar buiten te gaan. Het waaide ontzettend hard, maar ik wilde weg uit huis.
Mama had voor gesteld om ergens heen te lopen en ik wilde graag de zwerfstenen zien die vanuit Småland door het landijs aangevoerd zijn naar hier. Ze liggen vlakbij de Sint Jansberg, op loopafstand hier vandaan. Ik had mijn camera mee genomen om alles vast te leggen, dus dat werden de 1e in een reeks natuurfoto’s uit Nederland..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s