De rugzak

Iedereen heeft wel een rugzak.. Je begon er mee toen je voor het eerst naar de kleuterschool ging.. Op de middelbare school gebruikte je hem voor je boeken.. Ik heb zelfs er een waarmee ik kon backpacken.. Er ging wel 60 liter aan bagage in.. Maar dat is niet het soort rugzak dat ik bedoel.. En ook niet het soort bagage waar ik nu over praat..
Ik heb een hoop spullen weg gedaan toen ik ging verhuizen. Maar blijkbaar niet alles. Ik had kilo’s aan onzichtbare bagage.. En blijkbaar heeft het nooit ergens in de weg gestaan omdat ik het onbewust altijd met mij mee droeg.. Als het dat wel had gestaan, dan had ik het vast al eerder opgeruimd..
De laatste jaren in Nederland waren niet makkelijk geweest.. Verre van dat.. Ik heb mijn hele leven al moeten knokken om dingen voor elkaar te krijgen en de laatste jaren in Nederland nog heel wat voor de kiezen gekregen..
Toch ben ik gewoon door gegaan.. Wat geweest is, is geweest toch? Zo voelde het ook.. Maar diep van binnen zat er toch iets niet helemaal goed wat schijnbaar nu voor een explosie heeft gezorgd..
Ik dacht altijd dat ik die vrolijke Marloes was met genoeg zelfspot en doorzettingsvermogen, die het allemaal zelf wel even opknapte.. Maar blijkbaar kun je je ook voelen als een wrak wat te lang op de zeebodem heeft gelegen..
Die vrolijke Marloes is niet meer.. Ik zie er niet uit als een 34-jarige vrouw die vol in het leven staat.. Ik heb de laatste weken zoveel tranen uit mijn kop gehuild dat ze er in Nederland de deltawerken voor in werking zouden kunnen zetten..
Het is wat het is.. Van mij mag het jaar afgelopen zijn.. Het liefst was ik in bed gekropen om voorlopig niet meer wakker te worden.. Maar elke keer als ik mijn ogen open is het nog steeds 2020 en voel ik me nog net zo ellendig als anders.. Als ik nou eens vijf wensen kon doen dan wist ik het wel..

2 gedachtes over “De rugzak

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s