Bosbessen

Na het plukken van zoveel bessen hoort natuurlijk ook het verwerken er van.. En laat ik daar nou niet bepaald fan van zijn.. Volgend jaar ga ik echt investeren in een goede zeef.. Ik bedoel, hoe je ook plukt, er komen ongemerkt altijd wel blaadjes en takjes mee die je er dus tussenuit moet vissen..
Nou had ik wel kunnen wachten tot vandaag, maar om die bessen nu een hele nacht ongekoeld boven op elkaar in een emmer te laten staan? In de koelkast zetten was ook geen optie, aangezien ze nog niet schoongemaakt en gewassen waren..
Dus toen ik gisteravond thuis kwam toch maar aan dat werkje begonnen nadat ik mezelf eerst binnenstebuiten had gekeerd voor teken (ik mag me dan wel ingesmeerd hebben met speciale spray en ingeënt zijn tegen TBE, you never know), een goede warme douche had genomen en een hapje had gegeten..
Het schoonmaken en wassen was iets meer werk dan ik gedacht had, maar het resultaat was er ook wel naar.. Zo’n 1600 gram aan verse bosbessen waren klaar om ingevroren te worden.. Hup, zo vanuit het bos gewassen de diepvries in.
Omdat ik nog een zakje bosbessen van vorig jaar september in de diepvries had liggen heb ik deze keer ook geen grote hoeveelheid geplukt. Lingon heb ik ook nog in de diepvries liggen, maar ook daar wil ik wel weer nieuwe bij plukken.. Kan er altijd nog jam van maken, pannenkoeken mee bakken of muffins nu ik sinds mijn verjaardag nieuwe muffinvormpjes heb..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s