Sperzieboontjes

Het zal toch niet?? Ja, dus toch… Ik heb wel 3 keer met mijn ogen moeten knipperen en heb alles al tig keer nageteld, maar ik maak geen rekenfout.. Hoe bestaat het? Waarom nu ineens? Echt ongelooflijk..
Weten jullie nog dat ik schreef over mijn sperzieboontjes? Hoe teleurgesteld ik was dat die krengen het lieten afweten, terwijl ik ze gewoon al rond 5 mei gezaaid had? Dat er gewoon na 4 weken nog niks gebeurd was? En dat ik toen maar uit onmacht potjes vol op de vensterbank had gezet om vervolgens binnen 1,5 week 16 plantjes in de moestuin te kunnen planten? Nou, dat dus.. Dat verhaal heeft dus nog een vervolg gekregen..
Vandaag ging ik zoals gewoonlijk in de moestuin kijken.. Alleen kijken, zoals ik elke dag een keer doe. Onkruid weghalen is niet nodig en water geven voorlopig ook nog niet.. En wat zag ik dus? Van die boontjes die ik gezaaid had zijn er ineens 4 begonnen met kiemen.. En dan bedoel ik niet zomaar kiemen, maar ze komen gewoon razendsnel boven de grond.. Hoe dan?? Waarom kan het nu ineens wel? En groeien die dingen zo hard dan in een etmaal?
Ik kan het af en toe echt allemaal niet meer bijhouden in mijn moestuin.. Als ik een dag later ga kijken lijkt het wel alsof ik een weekendje ben weg geweest.. Neem nou mijn snijbonen.. Weken lang gebeurde er niets, tot dat ik er ineens eentje in de hoek zag staan en een paar stengeltjes net boven de grond. Dat was vorige week. En nu staan er dus gewoon 18 plantjes in mijn moestuin.. 18 stuks..
En nu heb ik dus ook al 20 sperzieboonplantjes.. En ik lach me kapot als het er straks niet meer worden, dat er ineens nog bonen beginnen te kiemen die in mei al gezaaid zijn.. Ja, moestuinieren vergt heel veel geduld.. Maar als iets een week na de uiterste kiemdatum nog niet is uitgekomen, dan ga je je toch wel een beetje zorgen maken.. En dan doe je er alles aan om alsnog plantjes te krijgen.. Misschien bestaat karma toch.. Op een positieve manier..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s