Na regen komt zonneschijn..

Ik heb de afgelopen paar dagen zo ontzettend veel foto’s gemaakt met mijn nieuwe camera dat ik gewoon niet meer weet welke ik nou het eerste moet delen met jullie.. Het is namelijk een beetje uit de hand gelopen.. Neem nou gisteren bijvoorbeeld.. Ik kwam terug van de winkel en reed bij ons het zandpad op. Het veld naast het pad staat vol met paardenbloemen en is helemaal geel gekleurd. Ik bedacht me om lopend terug te gaan naar de brievenbus om mijn post op te halen en vervolgens even een mooi plaatje te schieten van dat veld zodat jullie mee konden genieten.. Nou, het viel dus gistermiddag met bakken uit de lucht.. Onweer erbij (gelukkig dreef dat snel over) en flinke plensbuien. Dag fotomomentje..
’s Avonds klaarde het gelukkig weer op, dus ik gewapend met mijn camera in mijn regenjas en rubberlaarzen naar de brievenbus.. Natuurlijk lag dat veld er hartstikke belabberd bij na een aantal van die stortbuien.. Maar toen ik de post (ik ben werkelijk voor een zo’n lullig reclamefoldertje naar de brievenbus gelopen) had uitgehaald scheen natuurlijk de zon.. En waar de zon is, is mijn camera. En dus moest ook die ene huisjesslak even voor de lens.. En de zon.. En het water in de bermen langs de kant van de weg.. Want het grondwater staat hier momenteel abnormaal hoog.. Hele bermen staan blank, halve bossen zijn drassig en berkenbomen staan gewoon met hun stammen in het water..
Maar ik had geen zin om er een fikse wandeling van te maken en diep het bos in te gaan, daar was ik gewoonweg eigenlijk te moe voor.. Maar eventjes zandpad naar het bos achter onze straat inlopen moest kunnen.. Eventjes.. Nou, mooi niet dus.. De natuur hier is letterlijk geëxplodeerd door al die hevige regenval.. En dat moest natuurlijk allemaal voor de lens. Oeh, een bloemetje.. Hej, een stukje mos.. Oh, bosbessen.. Ja, als je op mijn manier door de bossen loopt (met je neus naar beneden) dan is er geen garantie dat je binnen een half uurtje weer thuis bent.. Nee, alles wat ook maar enigszins fotogeniek was moest vast gelegd worden.. En dan gaat het zo van oh ja, ook nog even dat paadje aflopen want stel je eens voor dat ik iets over het hoofd gezien heb.. Gelukkig zag ik die elandenkeutels niet over het hoofd waar ik bijna met mijn laarzen midden in stond.. Want die liggen er ook dus genoeg.. Maar je raad het vast al, ik heb dus weer een hele collectie aan bosfoto’s op mijn camera staan die ik hier onder dus eventjes haarfijn met jullie ga delen.. Vanmorgen was het trouwens niet veel anders, maar daar over in een volgende weblog meer..

2 gedachtes over “Na regen komt zonneschijn..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s