Avondwandeling

Gisteravond het impulsieve (in mijn ogen briljante) plan gevat om maar eens het bos in te gaan.. Een gemiddeld persoon zou mij voor gek verklaren om als vrouw alleen nog na 20.30 door het bos te struinen en pas om 23.00 thuis te komen.. Maar geef me eens een goede reden? Ik kan hooguit een hijgend hert achter me aan krijgen..
En er is mij altijd verteld dat de beste tijd om wild te spotten ’s morgens heel vroeg is of ’s avonds als het begint te schemeren.. En aangezien ik bosdiertjes wilden spotten besloot ik dus om 20.30 naar het bos te gaan, overigens nog op klaarlichte dag met de zon nog hoog aan de hemel.
Alleen hadden de bosdiertjes er niet heel veel zin in gisteren. Een paar reeën, een konijn en een grote uil alias roofvogel en dat was het wel weer.. Maar waar ik stiekem eigenlijk op gehoopt had was om in het open veld tussen de bossen wel een eland of zo te treffen.. Maar helaas.. Heb je eindelijk een goeie nieuwe camera, krijg je ze nog niet voor de lens. Geen idee ook waar ze zich allemaal zo snel verstopt hadden..
Ondanks dat was het wel een fijne wandeling en heb ik me weer even kunnen uitleven op de flora van Zweden.. Dus jullie zullen het weer moeten doen met foto’s van een hoop plantjes en berkenbomen.. Maar dat ben je inmiddels al wel gewend denk ik. Wel koelde ’s avonds hard af, maar je rook gewoon het voorjaar.. Gezonde frisse Zweedse buitenlucht.. En doodse stilte, op het gekwetter van wat vogels na.. En als het dan eenmaal donker wordt, dan wordt het ook goed donker.. Geen straatverlichting hier, maar nog echt donker..
Waarschijnlijk kwamen al die bosdiertjes toen ik al weer lang en breed in mijn bedje lag.. Want zo zijn ze natuurlijk.. Je stiekem vanachter de bomen uit lachen als je voorbij komt en als je weg bent pas tevoorschijn komen.. Binnenkort maar weer een nieuwe poging doen, kijken of ze dan beter luisteren..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s