Het dagboek van een werkloze..

Sigtuna, jaar 2020.. Week 21.. Uit het dagboek van een werkloze…
Een betere openingszin voor een nieuwe blog kon ik even niet bedenken.. Hebben we veel te melden? Nahh, eigenlijk niet.. Behalve dan dat ik wéér met een blaasontsteking thuis zit.. Ja, alweer ja.. Ik ben op dat gebied onderhand vaste klant bij vårdcentralen en het kan er mee samenhangen dat ik een ectopische nier heb aan de rechterkant van mijn lichaam.. Hopelijk kunnen ze dat volgende week beter onderzoeken.. Het was in ieder geval de reden waarom ik op maandagochtend in Sigtuna te vinden was.. Ik moest immers weer bij de apotheek zijn.
Het was trouwens ook een van die zeldzame dagen van de afgelopen maand (april-mei) dat het een keer niet had gevroren, er geen sneeuw lag (ja mensen, eind april hadden we gewoon nog sneeuw hier), niet hagelde, er geen natte sneeuw viel of regen.. Sterker nog, de zon scheen! En dus besloot ik er maar meteen een stadswandeling aan vast te plakken en mijn nieuwe camera uit te testen..
Later op de dag werd het zoals gewoonlijk weer lekker bewolkt en konden we een aantal pittige regenbuien verwachten. Dus dat werd weer gezellig een middag binnen zitten.. Er stond trouwens ook een hele lading werk op mij te wachten, dus dat maakte dat binnen zitten al wat minder zwaar.. Want als je noodgedwongen moet stoppen met werken is het dus niet alleen maar domweg de hele dag wat vacatuurtjes zoeken.. Dan komen er tig formaliteiten op je af..
En over binnen zitten gesproken, de afgelopen twee dagen doe ik dus niks anders.. Echt, gisteren voelde ik me zo slap als een vaatdoek en voor mijn gevoel ben ik daar vandaag nog steeds herstellende van.. Ik heb liggen bibberen van de kou gisteren onder een dekentje, de hele dag rond gelopen met ontzettende pijn in mijn onderrug en het gevoel alsof mijn buik met een riem bij elkaar gesnoerd werd.. Om jullie maar even een indruk te geven van hoe ellendig ik me dus kan voelen. Ik heb het energielevel van een schildpad die een siësta houd en kan me momenteel het beste associëren met een luiaard. Maar.. Er is hoop! Ik ga er vanuit dat ook deze antibioticakuur zijn werk weer doet en mij er weer boven op lapt..
Gelukkig hoef ik voor Arbetsförmedlingen (het Zweedse UWV) deze maand nog geen activiteitenrapport aan te leveren, lamlendig op de bank hangen komt denk ik ook niet zo heel professioneel over.. Tot dus ver, mijn eerste dagen als werkloze hier in Zweden.. Zag trouwens dat Hemelvaart en met name vrijdag hier vrij zonnig gaan verlopen met temperatuur in dubbele cijfers, dus misschien plan ik wel een blokje om, om mijn vitamine D en energie weer wat op te krikken.. Denk dat die bejaarde met rollator die ik maandag in Sigtuna voorbij reed nog sneller vooruit komt…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s