De dag nadat..

Corona treft ons allemaal.. Het is een zin die ik de laatste tijd maar al te vaak tegen ben gekomen. En ook ik ben getroffen door corona. Ik ben dan wel niet ziek geworden, maar ik ben sinds gisteren niet meer werkzaam bij Steningevik. Ik heb mijn laatste werkdag gehad.. Ondanks de vele maatregelen konden ze niet voorkomen dat ik (en met mij nog een aantal anderen) nu zonder werk zijn komen te zitten.. De conference branche is hard getroffen in deze crisis..
Ik wist het al een tijdje, maar ik had er bewust nog niets over geschreven.. Waarom? Ik weet het niet.. Misschien uit zelfbescherming? Dat ik geen behoefte heb aan medelijden of goed bedoelde adviezen?

Het waren ook rare weken.. Ik ging met veel plezier werken, ook al wist ik dat het einde snel zou naderen. Vooral de laatste 1,5 week was ik helemaal uit mijn ritme en er zijn dagen geweest dat ik mij beter heb gevoeld. Ik was op een gegeven moment ook zo moe, dat ik mij door de dagen heen sleepte om ’s avonds weer naar bed te kunnen. Het is dan ook niet zo gek dat ik vannacht de klok rond heb geslapen en pas om 13.00 wakker werd vandaag. De spanning die ik de laatste weken voelde was weg, samen met een hoop moeheid. Ik heb de hele dag naar de internetradio van 538 party geluisterd en liep zelfs fluitend en dansend door het huis, ondanks dat ik het echt shit vind dat ik niet meer naar Steningevik kan..

Natuurlijk baal ik enorm van deze beslissing die ze dan ook met pijn in hun hart hebben moeten nemen, maar ze konden niet anders.. Het is zoals het is.. Wel heb ik een formulier ondertekend voor återställning, dat wil zeggen dat als de economie weer aantrekt en ze weer personeel nodig hebben dat ze mij weer opnieuw in dienst nemen. Maar ja, corona is het meest onzekere van 2020, dus wie weet hoe lang het nog duurt voor alles goed en wel weer draaiende is..
Tot die tijd ga ik gewoon enorm hard mijn best doen om een andere baan te vinden, daar heb ik nu alle tijd voor. Maar ik sta er niet alleen voor. Steningevik is aangesloten bij Trygghetsfonden TSL, dus vandaar uit krijgen we alle steun die we nodig hebben om weer toe te treden tot de arbeidsmarkt. Ik krijg zelfs een eigen jobcoach.. Ook heb ik een fantastische reverentie gekregen van Steningevik, dus ook die gaat mij helpen om weer aan werk te komen..

En voor nu, tsjah… We nemen het leven maar zoals het is.. Ook ik had niet kunnen voorspellen dat ik zo snel na mijn emigratie alweer zonder werk zou komen te zitten.. Maar wie had dan ook kunnen weten dat we dit jaar zo’n grote crisis zouden krijgen? Niemand waarschijnlijk.. Maar uiteindelijk komt het allemaal goed.. Gelukkig zie ik mijn collega’s over een maandje weer als we gezellig met z’n allen de zomer in luiden..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s