Eurovision: Sveriges 12:a

Holy shit!! Heb ik zojuist verlekkerd naar de tv gestaard tijdens het optreden van Frankrijk? Ja, dat heb ik… Want mijn god wat een hunk hebben zij gestuurd zeg.. George Clooney was er niks bij.. Het is dat Frankrijk ook een mooi liedje heeft, anders hadden ze sowieso mijn 12 punten gekregen voor zijn uiterlijk..
Ja, vandaag is het zo ver.. Het alternatieve Songfestival op de Zweedse tv.. Afgelopen zaterdag konden we al kennis maken met alle deelnemers voor dit jaar en door middel van te stemmen zijn er 25 over gebleven die vanavond in de finale staan..
En ik moet zeggen, knap staaltje organisatiewerk van Sveriges Television.. In een lege studio in Stockholm (vanwege corona) wordt het gepresteerd. Alleen de Zweedse inzending treed live op, de rest is op video.
In het begin kregen we een mooi overzicht te zien van alle deelnemende landen waaronder ook Nederland.. Voordat een land begon met “optreden” kregen we een introductiefilmpje te zien zoals ook op het daadwerkelijke Songfestival ook altijd te zien is. Daarna werd van elk land een videoclip gestart met het deelnemende nummer voor dit jaar.
Ondertussen kunnen we stemmen en onze 12 punten geven aan het land dat je het beste vindt. Uiteindelijk komt er een winnaar uit welke het Zweedse volk het beste Songfestival nummer vindt van 2020..
Nadat alle nummers geweest zijn kwam er net zo als bij het echte Songfestival een stukje entertainment als vulling voor tijdens het stemmen..
Ook Nederland stond vanavond in de finale.. Lange introductie vanuit de studio, daarna beelden van de keukenhof, de 11 stedentocht, de grachten in Utrecht en Amsterdam, de Dom.. En dan zo’n zoetsappig nummer er achter aan.. Niet echt mijn favoriet en ik vraag me af wanneer we nou eens met zo’n lekker up-tempo nummer komen? In plaats daarvan sturen we zo’n Edgar Davids in zijn jonge jaren in zonder sportbril naar het Songfestival..
Maar dat mag de pret niet drukken.. Ik vind het geweldig dat Zweden als groot liefhebber van het Songfestival zoiets op touw heeft gezet nu in deze coronacrisis.. Er is zelfs een heuse troffee te winnen voor het lied dat door het Zweedse volk gekozen wordt.. Ik ben benieuwd dadelijk wat de uitslag wordt.. Maar eerst nog een optreden van de Zweedse inzending..

Een gedachte over “Eurovision: Sveriges 12:a

  1. Vergeet Zaterdag niet, Dan komt de Nederlandse uitzending.
    En je hebt helemaal gelijk wbt de NLse inzending 😝 Maar ja vorig jaar met zo’n nummer toch gewonnen. Veel kijkplezier morgen 🎤🎶

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s