Op grote hoogte..

Een tijdje terug had ik mijn cavia’s nog al verwend.. Nu ik zoveel thuis zit in die coronacrisis kregen mijn cavia’s ook ineens ontzettend veel aandacht.. En dan gaan je dingen opvallen..
Het liefst had ik zelf een cavia hotel geknutseld voor ze om in te wonen, zo ben ik nu eenmaal, maar daar heb ik simpelweg de ruimte niet voor… Ze wonen nu dus in een standaard caviakooi.. En dus wilde ik een andere oplossing bedenken om ze iets meer ruimte en bewegingsvrijheid te geven..
Ik had er al een afdakje in hangen waar ze nu met grote regelmaat gebruik van maken sinds ik de kooi naar andere kant van de keuken verhuisd heb en er een bedje van hooi boven op heb gelegd.. Moet ik wel regelmatig de keukenvloer bij vegen, maar ze vinden het geweldig.. Dus dan nemen we dat geknoei maar voor lief..
Zelfs als ik de kooi ga schoonmaken springen tegenwoordig uit zichzelf al op dat afdakje om te wachten tot ik klaar ben.. Dan zitten ze daar heel rustig toe te kijken of ik het wel goed doe allemaal..
Ik besloot dus om er een tweede afdakje in te hagngen, iets hoger dan het eerste afdakje en bedekt met een dekje van een oude badjas.. Het duurde wel even voor mijn bestelling binnen was en ik had Sven en Emil al een week lang gek gemaakt dat er een cadeautje voor ze zou komen..
Nou, dat nieuwe afdakje bleek een schot in de roos! Fantastisch vinden ze het..
Ze springen erop via het dak van hun huisje en wandelen zo van afdakje naar afdakje..
Meestal ligt er ’s avonds laat een cavia op, als ik weer beneden kom vanuit de woonkamer.. Of ’s morgens vroeg, als ik de keuken in kwam om te gaan werken.. Waarschijnlijk brengen ze er de nacht door.. Waar ze dan alleen geen rekening mee houden is dat cavia’s net kleine poepfabriekjes zijn en te pas en onpas hun keutels overal neer strooien.. Alleen is dat afdakje daar niet voor gemaakt en je raad het denk ik al wat er gebeurd als ze met hun kontje tegen de tralies aan zitten… Elke dag kan ik een handjevol keutels van de vloer vegen omdat alles door de tralies heen valt.. Maar hej, wel een win-win situatie! Caviakeutels zijn uitstekend geschikt als bemesting voor de moestuin.. Geen koemestkorrels nodig, maar elke dag een lading caviakeutels van de keukenvloer.. Voor wat, hoort wat haha.. Ik heb namelijk ook groente voor Sven en Emil in de moestuin..
Maar er zijn dus ook gewoon momenten dat ze overdag op het dak leven.. En dus ook vandaag.. Besloten ze even om gezellig samen te chillen op hun afdakje.. Te lief toch?

4 gedachtes over “Op grote hoogte..

 1. schattig om die 2 zo te zien. een buitenhok kan wel met houten bodem, maar dan moet er ontzettend veel hooi of houtvezel in. jammer dat je geen gras hebt. komt nog wel.

  Geliked door 1 persoon

  • Ja, dan kan je net zo goed elke dag de caviakooi naar buiten slepen, dat blijft qua ondergrond dan het zelfde, maar is een hoop gedoe.. En als ik een buitenren zou hebben moet ik die in de winter ook weer ergens op zien te slaan.. En dan er bij, ik vertrouw die loslopende katten van de buurvrouw ook niet echt bij Sven en Emil.. Je weet nooit hoe die daar op reageren.. Maar goed, voorlopig hebben ze het prima naar hun zin in de keuken.. Vind het buitenterrein hier gewoon niet caviaproof.. šŸ˜Š

   Like

  • Cavia’s kunnen niet naar buiten, ik heb grind rondom mijn huis liggen.. En het kleine beetje gras dat er staat achter mijn groentetuin is niet geschikt voor cavia’s.. Grond te ongelijk, te veel planten en struiken die ze niet mogen eten, vol in de zon en kans op teken in het gras.. Dus ze blijven lekker binnen šŸ˜Š

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s