Supermarkt

Vandaag stond er een uitje op de agenda.. Vanwege de corona crisis had ik het lange tijd uitgesteld, maar het moest toch ooit een keer plaats vinden: de supermarkt. Al weken was ik er niet meer geweest en dat voelde eigenlijk best wel fijn. De laatste keer dat ik er was geweest kwam ik gestrest weer thuis en voelde ik mij niet op mijn gemak. Het was druk en niet veel mensen hielden nog afstand..
Het was een combinatie van Tetris en Pacman om de mensen te ontwijken en toen ik tot overmaat van ramp ook nog iemand hoorde hoesten wist ik niet hoe snel ik naar buiten moest komen..
Ik dacht dus dat ik zeker wel tot half april uit moest komen met het eten in huis, maar niets bleek minder waar.. Ik had op den duur nog maar twee soorten vlees over en de cavia’s leefden alleen nog maar op wortel en bleekselderij. Ook andere dingen werden steeds minder en dus was het tijd om terug te gaan naar de supermarkt.
Ik besloot om naar de Lidl in Märsta te gaan. De winkel en het assortiment ken ik uit mijn hoofd dus dat was al een flinke voorsprong.
Gisteravond had ik een flink boodschappenlijstje gemaakt zodat ik precies kon zien wat ik nodig heb. Omdat ik niet zo vaak kook (vanwege werk) en koken geen hobby is besloot ik mama om advies te vragen voor gerechten. Daardoor ging ik met een uitgebreid lijstje op pad.
Ik besloot om vroeg de wekker te zetten zodat ik als een van de eerste terecht kon. Een slimme zet want er stonden nog maar 5 auto’s op de parkeerplaats en voor het eerst was het erg rustig in de Lidl. Ze hadden de vloer afgeplakt met stroken waarop stond dat we afstand moesten houden, maar toch waren er nog mensen die in mijn aura kwamen staan.. Ik ben toen maar heel snel weggelopen..
Wel had ik het geluk dat veel dingen die ik nodig had in de aanbieding waren, alleen voor een paar dingen moest ik naar de naastgelegen COOP. Daar was het meteen alweer drukker en probeerde ik snel te halen wat ik nodig had, zodat ik die mensen kon ontwijken. Ook heb ik nog twee pakken hooi gehaald voor Sven en Emil, dus die kunnen voorlopig ook weer vooruit..
Maar ik was blij dat het weer achter de rug was. Met een krat en tas vol boodschappen keerde ik weer huiswaarts en probeerde ik alles voor de diepvries in de drie diepvrieslades te proppen. Wat nog gelukt is ook, godzijdank.
Ik zit nu weer lekker veilig in mijn blokkendoos met uitzichttoren (lees: huis, een plek waar ik mij momenteel het meest op mijn gemak voel, hoe eenzaam het soms ook kan zijn.. Maar nu voor de lol in de winkels gaan rondlopen is aan mij niet besteed.. Ik loop daar niet op mijn gemak nu dat virus er is en een deel van Stockholm’s regio zwaar getroffen is..
Maar ik heb nu genoeg eten in huis dat je mij voor mei niet meer in de supermarkt tegen komt. Weg met de stress!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s