Post

Vandaag neem ik jullie mee op mijn wandelingetje naar de brievenbus. Zo als ik al eerder schreef heb ik geen brievenbus aan huis, maar moet ik daar voor naar de doorgaande weg aan het einde van het zandpad.
Dit is niet alleen hier, maar overal in Zweden zo. Het platteland van Zweden is dun bevolkt en de huizen staan her en der verspreid tussen de weilanden en bossen met soms wel een aantal honderden meters pad voor je bij de voordeur bent. Om het de postbodes dus zo gemakkelijk mogelijk te maken staan daarom alle brievenbussen bij de doorgaande weg op een rijtje. Zo hoeft een postbode niet al die huizen af, maar kan hij gewoon alles in een keer bezorgen. Ook zoveel makkelijker in de winter als er sneeuw ligt en niet alle paden sneeuwvrij zijn gemaakt.
Normaal haal ik mijn post altijd op als ik thuis kom uit het werk. Dan zet ik daar mijn auto stil, haal ik de post uit en rij ik het zandpad op naar huis. Maar op dagen dat ik vrij ben wordt het lopend de post op halen en dus ook vandaag..
Onderstaande foto’s zijn dus van mijn wandeling over ons (ja, want er staan dus ook nog buurhuizen) zandpad naar de verharde weg.. Overigens is die verharde weg niet de “grote weg” hier.. Dat is namelijk väg 263 en die ligt zo’n twee kilometer verderop. Over de weg waar mijn brievenbus staat komt voornamelijk bestemmingsverkeer van de mensen die hier her en der in de omgeving hun huis hebben. Je kan je dus wel voorstellen dat het hier heerlijk rustig wonen is..

2 gedachtes over “Post

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s