Verjaardag

Zondag 29 maart.. Dat betekend dat het gisteren dus 28 maart was.. En laat dat nou net de datum zijn waarop ik in een heel ver verleden ter wereld kwam.. Het werd mijn 4e verjaardag (2013, 2018, 2019 en 2020) in Zweden.. Een verjaardag met een dubbel gevoel.. Afgelopen donderdag had ik op Arlanda airport moeten zijn.. Afgelopen donderdag had ik papa en mama en R op moeten kunnen halen van het vliegveld. Maar dat stomme corona virus gooide roet in het eten.. Ik reed op donderdag niet naar het vliegveld, ik reed naar Steningevik om te gaan werken en het is nog maar de vraag wanneer ik mijn ouders weer ga zien.. Ik baal er gewoon ontzettend van en hoewel we regelmatig whatsappen en bellen mis ik ze op zulke momenten soms erger dan ooit. Gewoon omdat we ons allemaal zo ontzettend verheugd hadden op dit weekend.. En ook omdat het voor R de allereerste keer zou zijn dat ze meer zou zien van Zweden dan alleen Stockholm in 2013..
Ik had me zo verheugd om wakker te worden hier en mijn verjaardagscadeau uit te pakken, dat nu dus nog in Nederland ligt en de vraag is wanneer het ooit hier gaat komen.. Maar niks is zeker in deze tijd.. Plannen maken doe je niet meer van te voren, corona heeft de hele mensheid in zijn macht..
En dus vierde ik mijn verjaardag gisteren alleen. Vrijdag had ik al vlaggetjes op gehangen overal in huis en ik denk dat ik ze nog maar laat hangen.. Gewoon voor de gezelligheid.
Ik begon de dag met uitslapen.. Alles later dan 5.00 wakker worden volstaat voor mij al als uitslapen.. Ik was dus redelijk vroeg wakker, maar het was nog zo lekker warm in bed dat ik besloot om nog lekker te blijven liggen.. Zeker omdat ik wist dat het buiten nog aan het vriezen was.. Momenteel vriest het hier ’s nachts namelijk nog tussen de -3 en -7, dus mijn poging om al vast in de moestuin aan de slag te gaan was vorige week zondag ook op een teleurstelling uitgelopen.. Wilde in het voorjaarszonnetje de moestuin vast omspitten, maar kwam er met de schop niet door heen.. Een bonk ijs nog in de aarde.. En net nu in die coronatijd heb ik ontzettend veel zin en tijd om lekker aan de slag te gaan daar.. Helaas moet ik wachten..
Maar goed, ik dwaal weer helemaal af.. Gisteren was ik dus jarig.. En bij een verjaardag hoort ook een verjaardagstaart vind ik. Dus besloot ik mijn receptenklapper maar eens open te slaan en het recept van mijn appelkruimelkoek maar eens op te zoeken.. Ook had ik nog cranberries en rozijnen in huis, dus die mochten er van mij ook in. Ik had al extra het recept gehalveerd, maar heb nu nog een deel over dat ik in kan vriezen.. Hopelijk kunnen papa, mama en R snel een keertje komen proeven..
Daarna besloot ik een pannetje groentesoep te maken. Met balletjes en vers gesneden groente. Dus bedankt Sven en Emil voor jullie wortel en bleekselderij. Helaas had ik geen bloemkool in huis, maar wel broccoli, erwtjes, paprika, bleekselderij en wortel. Ook had ik sandwiches gemaakt voor het avondeten met gravlax (gerookte zalm) en als nagerecht bessen crumble van de kruimeltjes die over waren van de taart bakken en lingon, rode bessen en bosbessen. Als lunch had ik mini pannenkoekjes die ik nog in de diepvries tegen kwam, dus het voelde wel een beetje als een feestmaal..
Daarna heb ik mijn puzzel van de stadsplattegrond van Stockholm er bij gehaald om die in elkaar te puzzelen. Hij heeft maar 500 stukjes, maar is best een lastige omdat je geen goed voorbeeld hebt en dus een hoop uit je hoofd mag puzzelen. Maar dat geeft ook wel weer een uitdaging vind ik.
7 jaar geleden vierde ik mijn verjaardag met mama en R in Stockholm en kocht ik deze puzzel bij Designtorget van mijn verjaardagsgeld. En gisteren vond ik het een mooi moment om hem weer eens voor de dag te halen..
Maar ’s avonds heb ik heerlijk languit onder een dekentje op de bank gelegen voor de tv met allerlei lekkers. Gewoon omdat het kon.
En vandaag was niet veel anders.. Ik heb dan wel niets gebakken, maar wel lekker uitgeslapen en heerlijk gerelaxt.. Ik heb wat belangrijke zaken online geregeld, weer een beetje gepuzzeld, toekomstplannen gemaakt en ’s avonds weer van mijn soepje en crumble kunnen eten die over waren van gisteren.. En daarna maar eens besloten om een blog te gaan schrijven.. Eigenlijk had ik nu ook al op bed willen liggen, maar er is een aflevering van Wallander op tv die ik ben gaan volgen..
Maar morgen hoef ik niet te werken, dus voor een keertje mag het op zondagavond..
En over werk gesproken, ook ik merk de nadelen van het coronavirus. Ik ben de komende tijd vaker thuis, maar als er gewerkt kan worden ben er voor de volle 100%.
Ik voel me goed en opgewekt en op een lichte verkoudheid na die niet echt heeft doorgezet heb ik verder geen klachten. Ik ben gestopt met al het corona gedoe volgen (vooral op social media deelt iedereen maar lukraak van alles zonder er volgens mij bij na te denken) en ik lees me alleen nog in bij de officiële berichtgeving over actuele maatregelen en nieuws uit Nederland krijg ik vaak via mama. Hoe erg ik het ook vind wat er in de wereld gebeurt en dat er zo ontzettend veel doden vallen, door mij er van af te sluiten is voor mij een manier om overeind te blijven en niet te gaan piekeren. Momenteel zit ik goed in mijn vel, lach ik de toekomst tegemoet en voel ik me helemaal in mijn element nu de lente er aan komt.. Het is een van mijn favoriete seizoenen.. Meer daglicht, meer zon, het mooie weer komt er aan en bovenal: het moestuinierseizoen kan beginnen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s