Corona

Tijd om mijn weblog eens nieuw leven in te blazen.. Zo’n twee weken heeft hij stil gelegen, net zoals mijn leven momenteel ook een beetje stil ligt..
De wereld is in de ban van het coronavirus. Het is het onderwerp van gesprek en inmiddels is de corona gekte ook al weer een tijdje los gebarsten.
Mensen zijn massaal aan het hamsteren geslagen. Niet alleen in Nederland, maar ook hier. De term “plundra” van IKEA wordt nu wel erg letterlijk genomen.
Ook ik moest vorige week naar de supermarkt. Gewoon voor de standaard dingen die ik altijd nodig heb.. Brood, melk, yoghurt, fruit, groente voor de cavia’s.. Mijn basisbehoeften dus..
Maar mijn god wat was het druk daar! Bij binnenkomst in de supermarkt struikelde je al bijna over de vele mandjes en winkelwagentjes die her en der verspreid stonden.. Mensen waren aan het inslaan alsof ze bij de groothandel aan het winkelen waren.. Pasta, rundergehakt, houdbare melk, bloem, wc papier.. Het was er allemaal niet meer. Daar in verschillen we dus niet zo veel van andere landen..
Ondertussen probeer ik ook een beetje op de hoogte te blijven van de situatie in Nederland, maar daar schijnt zo onderhand de spreekwoordelijke “pleuris” te zijn uitgebroken als ik de berichtgeving moet geloven..
Ik hoorde van papa en mama dat iedereen binnen moet blijven, maar niet iedereen er zich aan houdt.. Het sociale leven is stil gelegd daar.. En ook een groot deel van het vliegverkeer.. Keek ik er nog zo naar uit om volgende week met mijn ouders mijn verjaardag te vieren, heeft Transavia nu besloten om alle vluchten tot minstens 5 april plat te leggen.. Maar het is wel beter zo.. Dat virus moet hoe dan ook stoppen en niet alleen Nederland heeft er last van.
Ook hier in Zweden heerst corona en met name in de regio Stockholm zijn er een hoop gevallen.. Hoeveel precies weet ik niet, ik heb het niet meer bij gehouden.. De overheid had in ieder geval wel hardere maatregelen aangekondigd..
Maar ondanks dat voel ik me goed. En ondanks lege schappen in de supermarkt voel ik me best relaxt. En ik voel me fit.
Ook werk ik nog zolang er werk is. Wel hebben we strenge hygiëne protocollen en regels.. Het is ook het enige moment dat ik met andere mensen in contact kom. In mijn vrije tijd heb ik mezelf een beetje huisarrest gegeven. Ik ben daarom ook tijdelijk gestopt met badminton omdat ik daar een hele hoop mensen tref en ik gezond wil blijven om te kunnen werken. Ook kom ik niet meer in de supermarkt, met wat ik in huis heb kan ik wel een tijdje vooruit.
Thuis heb ik ook genoeg te doen.. Er ligt een hoop creatief werk op mij te wachten, ik heb een boekenkast vol boeken om te lezen + van de bieb en ik heb deze maand ook al een puzzel van 1000 stukjes in elkaar geknutseld.
Maar al een aantal dagen schijnt de zon.. Ook afgelopen donderdag. Het was zo’n mooi weer dat ik spontaan zin kreeg om naar het bos te gaan. Ik had expres niet geluncht op het werk zodat lekker in het bos kon gaan picknicken. Heel ver wilde ik niet gaan, dus het werd Pislbo, een aantal kilometer bij huis vandaan.
Daar kan je een wandelroute volgen en kom je op een gegeven moment bij een grillplaats uit met uitzicht over het meer.. Hier kan je heerlijk in het zonnetje zitten en dat was dus ook precies wat ik deed. Ik had van alles te eten mee genomen en warme chocomel. Heerlijk!
Maar zo enorm lang moest je ook niet stil zitten want de wind was nog best fris. Dat was ook goed te merken toen ik weer terug liep naar de auto want het was best afgekoeld buiten. ’s Nachts had het dan ook weer lekker gevroren en vannacht vriest het ook weer -7. Maar dat betekend wel dat we zonovergoten dagen hebben hier op het moment.. Heerlijk weer om er op uit te trekken, hoewel ik het momenteel ook heerlijk vind om thuis van alles te doen.
Momenteel staat de 1000 stukjes puzzel van de Nijmeegse vierdaagse (Jan van Haasteren) op de planning.. De bedoeling was 4 dagen 250 stukjes, maar vandaag op dag 1 ben ik al uitgevallen, haha.. Gebrek aan doorzettingsvermogen of zo..
En zo kom ik mijn dagen wel door. Beetje werken, beetje niks doen, beetje huishouden en vooral heel veel leuke dingen doen om de tijd door te komen.. Dus mochten jullie weinig van mij horen, dan zit ik vast met mijn handen in de aarde (moestuin), lees ik boeken, ben ik aan het puzzelen of héél hard ongegeneerd mee aan het blèren met de radio..
Het is nu eenmaal gewoon zo dat het sociale leven een beetje stil ligt nu dat virus de overhand heeft en ik daarom weinig nieuws te melden heb.. Dus het kan zijn dat je wat langer moet wachten om weer van die fijne blogjes te kunnen lezen.. Maar komt goed, net zoals het vroeg of laat met het virus ook goed komt.. Gewoon net als mij, zoveel mogelijk thuis blijven..

2 gedachtes over “Corona

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s