Conservenblikken

Zoals ik eerder al eens schreef ben ik fan van conservenblikjes. Op de een of andere manier vind ik het leuk om die dingen te recyclen, om ze een 2e leven te geven bij mij in huis.. Ik weet niet eens meer hoe ik daar zo mee begonnen ben, maar het was ooit in Nederland.. Waarschijnlijk bij gebrek aan een bloempot..
Hoe dan ook, toen ik op het werk zag dat er ook conservenblikken van een maatje meer in de metaalcontainer belanden, begon mijn creatieve brein weer te ratelen. Want waarom kleine vetplantjes in kleine blikjes planten als je ook grotere planten in grotere blikken kan zetten? De conservenblikken die ik op het werk mee neem zijn zo’n 15cm doorsnee, uiterst geschikt dus voor een 14cm binnenpotje en genoeg grond voor een kamerplant.
Vandaag dus mijn nieuwste exemplaar mee genomen van het werk, een goudkleurig exemplaar met grote ribbels. Wat ik er precies in wilde planten wist ik nog niet, maar dat hij fantastisch zou staan langs de terracotta potjes op de vensterbank was een ding dat ik zeker wist.
Maar we zijn inmiddels al in de avond beland en mijn conservenblik heeft zojuist een 2e leven gekregen. Ik ging na werktijd naar de winkel om een pak hooi te halen en daar stond dus ook een kar met planten restanten voor een spotprijs.. De een meer dood dan levend, maar er stond dus ook een mooie sanseveria tussen. En ja, ook die mocht ik voor een mooi prijsje meenemen.. Thuis de dode bladeren verwijderd, opnieuw ingeplant in een veel ruimere pot, ondergedompeld in water en nu staat mijn sanseveria trots te wezen in zijn conservenblik.
Ondertussen duiken her en der overal conservenblikken op bij mij in huis.. Op mijn bureau (crea werkplek) in de woonkamer heb ik er twee gebruikt om de kleurpotloden en stiften in te zetten, op mijn tafeltje bij de bank staat een klein blikje met vetplantje, op de vensterbank bij mijn eethoek een iets groter blikje met vetplantje, op de hoek van het aanrecht staat een conservenblik waar ik groente in aan het zaaien ben, heb een groot conservenblik op de vloer staan en nu komt er dus ook een nieuwe sanseveria in huis.. Heerlijk al die plantjes om mij heen.. Voorlopig heb ik er nu genoeg om voor te zorgen..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s