Vaarwel januari

Eindelijk! Eindelijk is die lange, eeuwigdurende januari maand voor bij.. Die maand waar maar geen einde aan leek te komen.. En eindelijk heb ik weer eens een moment gevonden om mijn weblog bij te houden.. Want ondanks dat het hier zo rustig is in Zweden had ik het druk de afgelopen 2 weken.. Van de afgelopen 10 dagen na mijn vorige blog, heb ik er maar liefst 9 gewerkt. Het hele vorige weekend zat propvol conference gasten en dus zat ik die zondag een dagje bij Steningevik in plaats van ergens in het bos. Maar ja, wel weer extra uurtjes, dus kan ik straks nog wel ergens een lang weekend vrij nemen als ik wil..
Ook thuis was het allemaal niet zo spannend.. Mijn huisje ligt al weken in de opruimfase, puur door dat ik geen zin heb om alles in een keer te doen.. Laatst ben ik begonnen om het luik met bergruimte onder de trap opnieuw in te ruimen en nu heb ik ook ineens twee schappen in mijn keukenkastje leeg staan, dat ik toch weer de neiging heb om het een naar het ander te gaan verplaatsen.. Ook heb ik mooie vacuümzakken gehaald bij de Lidl die je kan ophangen.. Door dus wat dikke jassen op die manier op te bergen heb ik ook ineens een halve kledingroede leeg in de garderobekast in de gang. Ook is daar nog meer vrije ruimte gekomen door het een en ander anders in te ruimen, dus mochten jullie bergruimte nodig hebben: neem een PAX van IKEA.. Echt ideaal! En zeker ook als je klein woont zoals ik.
Maar aangezien mijn wekker 5 dagen in de week om 4.50 afloopt heb ik dus ook niet altijd zin om na werktijd nog heel veel te ondernemen. Vandaar dat veel dingen gewoon lange termijn projectjes zijn die ik rustig op mijn gemak afwerk door elke dag een beetje te doen. Het voordeel daarbij is dat ik na 13.30 al weg kan op het werk, dus ik heb eigenlijk best veel vrije tijd om in te delen zoals ik het wil..
Zo heb ik ook ontzettend veel tijd gestoken in mijn cavia’s. Ze hebben een aantal keer rond mogen waggelen door de keuken en ze krijgen fantastische maaltijden te eten. Als er restjes over zijn van het ontbijt op het werk (blaadjes sla, komkommerschijfjes of paprikareepjes) dan mag ik dat mee nemen voor mijn cavia’s. Gisteren hadden we enorm veel over van de lunch, dus vanavond kunnen ze lekker aan de sla en geraspte worteltjes.
Maar mijn leven bestaat niet alleen maar uit werken, opruimen en geld sparen.. Ik heb ook nog ontzettend leuke dingen gedaan.. Zo kan ik heerlijk languit op de bank liggen en biebboeken lezen, heb ik mijn plantjes nieuwe grond gegeven en mijn sanseveria afgestekt en ben ik alvast in een conservenblik begonnen met het zaaien van groente. Ik had laatst namelijk een aantal grote conservenblikken mee genomen op het werk en die lenen zich uitstekend als bloempot. Een nadeel: je moet nog wel even de wikkel en de lijmresten verwijderen, maar voor de rest zitten er alleen maar voordelen aan. Het is goedkoop, creatief, staat ontzettend leuk in huis en het is duurzaam en tijdloos.. Toen ik nog in Nederland woonde had ik al plantjes in kleine conservenblikjes staan, maar met een hotel als werkgever zijn ze natuurlijk nog een maatje groter. Ook heb ik mijn creatieve werkplek leuker ingericht en al mijn hobbymateriaal in transparante bakjes gesorteerd.
Maar het allerleukste van de afgelopen week… Mijn moodboard is af! Yes, eindelijk! Ik schreef namelijk al in een eerder blog dat ik heel erg bezig ben met inrichten en interieur en daarmee ook een moodboard aan het ontwerpen was. Het proces duurde lang en steeds vaker kwam ik mooie sfeerbeelden tegen die ik wilde gebruiken op mijn moodboard. Uiteindelijk ben ik met een pagina vol materiaal naar de bieb gegaan om alles mooi in kleur uit te printen en heb ik een hele middag aan mijn bureautje gezeten om alles uit te snijden en neer te leggen.. Zelfs toen het al bijna bedtijd was wilde ik nog wel even door gaan, maar de dag er op heb ik alles vast gelijmd. Het is (in mijn ogen) een geweldig moodboard geworden en al mijn ideeën, smaak en inspiratie staan er op. Woorden die op mij van toepassing zijn, materialen die ik in huis wil gaan gebruiken of nu ook al gebruik, kleurenstaaltjes die de kleuren weergeven die ik in mijn interieur terug wil laten komen.. Elke keer als ik naar mijn moodboard kijk weet ik dat dat hele moodboard in een keer mijn grootste spaardoel samen vat.. Voor in keer in mijn leven wil ik eens iets dat echt van mij is.. Waar ik mijn eigen gang kan gaan.. Dat ik kan inrichten zoals ik het wil, zonder mensen om toestemming te hoeven vragen.. Het is een lang gekoesterde wens die in Nederland nooit realiseerbaar was.. Maar hier in Zweden doe ik er alles aan om die droom werkelijkheid te laten worden, ook al moet ik er soms dingen voor laten.. Maar ik heb geleerd om nooit op te geven, dus ooit verhuis ik.. Al weet ik nog niet wanneer…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s