Appelchips

Laten we het vandaag eens hebben over uitstelgedrag.. Of het besmettelijk is of erfelijk weet ik niet, maar ik schijn er volgens mij chronisch last van te hebben..
En misschien is het ook wel geen uitstelgedrag, misschien ben ik wel gewoon ontzettend snel afgeleid.. Ik heb gewoon ook veel dingen aan mijn hoofd.. Niet dat ik nou de hele tijd rond loop met alle dingen die ik nog “moet” doen, maar mijn hoofd draait soms gewoon overuren van alle ideeën die er weer insluipen.. Dat begon al met het maken van dat moodboard, met het meenemen van conservenblikken op het werk.. Als ik zie dat het weekend volop zon meldt, kan ik de hele week al plannen maken over waar ik die dag weer wil gaan wandelen of mountainbiken..
Ik kan uren fantaseren over mijn toekomst, hoe ik mijn huisje wil inrichten als ik eenmaal ooit kan verhuizen, helemaal opgaan in de boeken die ik lees, maar ook ineens radicaal mijn plannen omgooien als ik weer van die spontane ingevingen krijg.. En daar ben ik de laatste tijd nog al goed in geloof ik…
Zoals gisteren dus. Ik weet niet eens hoe ik er bij kwam, maar ik bedacht me ineens dat ik wel eens wilde proberen om appelchips te maken. Een stuk gezonder dan een zak chips open trekken.. En aangezien ik nog twee appels in de koelkast had liggen die op moesten vond ik het wel het proberen waard. En dus besloot ik, toen ik gisteren thuis kwam uit het werk, om appelchips te maken. Nou is dat op zich niet eens zo heel veel werk, maar daardoor bleef er wel weer een ander klusje liggen..
Nou goed, appelchips dus.. Met de kaasschaaf appel in schijfjes, verdelen over een bakplaat (dat ze elkaar niet overlappen), bestrooien met kaneel en minsten 1,5 uur op 100 graden in de oven.. Ondertussen kon ik, met af en toe een blik werpen op de oven, iets anders gaan doen.. Na 1,5 uur was de oven klaar en waren mijn appeltjes droog en krokant. Nou, het werkt dus echt.. Ik heb gisteravond voor de tv mijn eigen gemaakte snackmix gegeten. Ik had nog een zak gedroogde cranberries in de kast staan, kokosschaafsel en nog wat blauwe bessen in de koelkast. Deze gemixt met de zelf gebakken appelchips en ik had een lekker tussendoortje voor op mijn tv avondje.. In een luchtdichte trommel kan je ze wel een aantal dagen bewaren, maar ik merk wel dat je er ook niet te veel van in een keer moet eten, hoe verslavend ze eigenlijk ook zijn.. Natuurlijk ga ik nu niet elke week appelchips maken, het moet namelijk nog wel lekker blijven.. Maar zo nu en dan een bakplaat in de oven schuiven kan geen kwaad.. Zeker niet voor de lekkere trek!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s