Biebboeken..

Zo, vandaag heb ik het gepresteerd om maar liefst twee uur in de bieb door te brengen.. Gisteren was ik ook al in de bieb te vinden, toen moest ik iets printen, maar vandaag moest mijn biebboek terug. Had ik dat gisteren niet meteen kunnen doen? Jawel, maar ik was in de veronderstelling dat ik hem nog wel even snel zou uitlezen. Nou, mooi niet dus. En ik kon hem ook niet verlengen want er zat een reservering op.
Tijd om nieuwe boeken uit te zoeken dan maar. En ja, waar begin je dan? Bij de letter A dan maar. En de afdeling skönlitteratur. Oftewel, bij alle feelgood verhalen waar bij je uren kan weg zwijmelen tot dat je het boek uit hebt. Van die boeken die het genre romantische komedie zouden kunnen krijgen en zich prima uitlenen voor een verfilming.
Sinds ik afgelopen herfst ben begonnen met normale Zweedse boeken en geen lättläst (makkelijker Zweeds voor volwassenen) meer, is de keuze ineens enorm toegenomen.
Ik ging alle schappen af en de stapel boeken in mijn handen werd groter en groter. Toen ik bij de letter Å was aangekomen had ik er zelfs 7 in mijn handen. Hoewel ik lezen echt weer na jarenlange verwaarloosde hobby in mijn armen heb gesloten, weet zelfs ik dat 7 boeken in 4 weken tijd een beetje overmoedigend is. Ik lees namelijk niet zo snel in het Zweeds.
Maar na een kleine selectie gemaakt te hebben bleven er uiteindelijk 4 boeken over die mee naar huis zijn gegaan. En ik heb er echt zin in om aan te beginnen. Sowieso kijk ik niet elke avond tv hier en dus vind ik het heerlijk om vroeg mijn bedje in te kruipen met een goed boek.. Sinds ik hier woon heb ik echt weer plezier in lezen gekregen en al helemaal nu het mij lukt om boeken gewoon in de Zweedse taal te lezen.. De bieb is echt een van mijn nieuwe hotspots geworden en het leuke er van is, is dat het mij helemaal niets kost. Dus als jullie niks meer van mij vernemen, dan zit ik waarschijnlijk met mijn neus in de boeken.. Of op het werk.. Heoewel ik hier goedkoper kan leven dan in Nederland, is het leven hier is nog steeds niet gratis, haha..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s