1e MTB tocht van het jaar..

Onder het mom van doe eens sportief: mijn 1e MTB tocht van 2020 is een feit. 2,5 uur bikkelen door de vrieskou in de Zweedse bossen. Zondag werd een zon dag en dat de temperatuur niet al te hoog zou zijn wist ik van te voren. Maar dat het nog even flink zou vriezen vannacht, dat stond niet op de planning.. En dus was het eerste wat ik zag toen ik vanmorgen om 8.15 opstond een kei dicht gevroren auto..
Maar Marloes zou Marloes niet zijn als ze zich hier door liet tegen houden. Nou ben ik dus een mooi weer mountainbiker en dat wil zeggen, zodra het goed weer is ga ik er op uit. En dus heb ik niet alleen mountainbike kleding voor de zomer, maar ook een hele collectie om er ook in de winter op uit te kunnen. En winter, dat is nu.
Het werd een zonovergoten dag waar door het minder koud aanvoelde dan de temperatuur deed vermoeden, hoewel het toch nog wel wat aan de “frisse” kant was.
Nou heb ik het voordeel dat ik op het platteland woon, in het buitengebied zo’n 7km van Sigtuna centrum. En zoals de bijgevoegde kaart laat zien bij de foto’s, woon ik in een bosrijke omgeving. Letterlijk overal hier is bos. En dat levert dus mooie MTB tracks op.
Vandaag dus de 1e rit van dit jaar gemaakt.. Eerst een stukje over asfalt, wat trouwens op sommige plekken nog glad was ook door de vorst, daarna afgebogen het bospad op langs de hoogspanningskabels.. Verder gegaan op gruiswegen, slingerend om de bevroren waterplassen heen en over hard bevroren bospaden.. Dichte bossen met een de voor hier zo kenmerkende grote keien begroeid met verscheidende soorten mossen en andere vegetatie. Grote vennen die complete berkenbomen onder water zetten en hier en daar de sporen van een eland of ree.
Het Zweedse bos is schitterend. Heel anders dan die laantjes met beukenbomen in het Groesbeekse bos of het schelpenpaadje.
Aan het eind van een van de bospaden was er een kampvuur en zaten er diverse jagers bij elkaar voor een fika. Het jachtseizoen is namelijk nog steeds niet voor bij hier in Zweden. Zij wisten mij wel precies te vertellen in welk stuk bos ze aan het jagen waren, dus dat heb ik vandaag maar over geslagen.
Ik ben toen weer een stuk terug gefietst en een ander bospad ingeslagen. Het begin was wel lekker, hier kon ik even flink vaart maken, maar toen ik het volgende pad links af sloeg werd het net een mega blubber power race.. Modder, modder en nog eens modder en als er geen modder was dan was er wel water.. Dus je kan denk ik wel begrijpen hoe “schoon” ik eruit zag toen ik thuis kwam.. Maar het was wel een fantastische dag! En ik denk altijd maar zo, als je schoon terug komt van een MTB ride, dan heb je toch iets niet helemaal goed gedaan.. Helaas van dat pad geen foto, maar wel weer een hoop andere schitterende beelden van de Zweedse natuur..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s