Inspiratie en dromen..

Een ochtendje rond gesnuffeld op Google tussen duizenden en duizenden afbeeldingen. Op zoek naar fijne inspiratie voor mijn moodboard want ja, daar werk ik nog steeds aan. Heb een aantal afbeeldingen gevonden die mij persoonlijk aanspreken en inspireren. Nu nog alles in een collage zetten zodat ik het maandag kan printen bij de bibliotheek. En dan ondertussen héél hard verder sparen om mijn grote wens te kunnen vervullen. Een eigen huis, een plek onder de zon..

Waarom? Je woon hier toch prima zou je je kunnen afvragen.. Dat klopt, maar ik heb altijd geleerd dat je je wensen en dromen nooit moet opgeven. Ooit komt er altijd wel eentje uit, al heb je dat grotendeels zelf in de hand. En ook ik heb zo’n droom.. En ergens hier in Zweden staat die droom.. Op het platteland.. Klein, knus en rood. Met van die houten luikjes voor de ramen en een veranda er voor.. En met zo’n planken vloer er in die kraakt als je binnen komt..

Woon ik hier dan niet fantastisch? Zeker wel, ik mag niet klagen met mijn woonruimte. Dat ik hier nu woon heb ik helemaal aan mezelf te danken.. Door mijn dromen nooit op te geven en er altijd in te blijven geloven. Wat dat betreft kan ik zeggen dat fase 1 van een eigen huisje in Zweden geslaagd is. Ik ben namelijk al bijna twee jaar toegetreden tot de Zweedse bevolking. Ondanks dat ik hier nu huur voelt het voor mij als een punt in het stappenplan dat ik al weg kan strepen om zo dichter bij mijn droom te komen.. Maar hoe fijn ik het hier ook heb in mijn huisje, het voelt nooit echt compleet. Er is altijd wel iets dat mij tegen houd.. Je kan nooit zeggen dat het helemaal van je zelf is en daarin word ik grotendeels belemmerd met mijn creativiteit.

Al zolang ik mij kan herinneren was ik met inrichten bezig.. Vroeger bouwde ik complete huizen van Lego en mijn ouders werden gek als ik voor de zoveelste keer mijn slaapkamer weer eens anders had ingericht. Het spreekt daarom ook voor zich dat ik voor een creatieve opleiding koos, stage liep bij de beste woonwarenhuizen en me later bij Karwei bezig hield met de showrooms.
Mijn grote droom is dan ook een lang gekoesterde wens.. Een eigen huisje op het platteland van Zweden. Niks meer huren, maar iets kunnen kopen dat echt helemaal van jezelf is.. Waar ik helemaal los kan gaan qua inrichting, waar ik mijn eigen draai aan kan geven, waar ik helemaal op mijn plek ben..

En daarom ben ik nu flink aan het sparen. Om ooit die droom in vervulling te laten gaan.. Een eigen huisje, een stukje grond er bij waar ik verder kan gaan met mijn moesttuintje.. In gedachten zie ik het al helemaal voor me en kan ik er uren over blijven fantaseren. En om die droom nooit op te geven werk ik aan een moodboard.. Ik vind het fantastisch om inspiratie op te doen en mijn ideeën en eigen stijl vast te leggen. Verschillende materialen, kleurenstaaltjes, sfeerbeelden.. Ik weet het allemaal zo goed samen te vatten… Het vast leggen daar van voelt voor mij een beetje als een houvast.. Het is een visuele uitwerking van mijn droom.

En daarin zit je in Zweden zeker op je plek. Want als die Scandinaviërs ergens goed in zijn, dan is het wel in het interieur. Althans, vind ik dan.. Als je op Google kijkt op Scandinavisch interieur, Scandinavisch wonen, Zweeds interieur krijg je de ene hit naar de andere. Om zo maar even een paar zoektermen te noemen. Het Scandinavisch interieur is tijdloos en populair. Je kan landelijk Scandinavisch wonen, maar ook industrieel. De basis wordt vaak wit gelaten met enkele accentkleuren, dit om het huis een lichte uitstraling te geven in de toch al vele donkere maanden.. En dat is precies wat ik wil. Licht en ruimte. Het is daarom ook wel te verwachten dat Zweden barst van de interieurwebsites en tijdschriften.. En daarmee kan ik mijn hartje ophalen.. Want neem nou alleen Sköna hem, Leva & bo en Lantliv maar op Instagram.. Ze zijn niet voor niets gebombardeerd tot mijn favoriete accounts.. En ooit, ooit als ik heel veel geld bij elkaar gespaard heb dan woon ik ook zo.. En ik zal alles op alles zetten om dat voor elkaar te krijgen.. Dat is mijn grootste doelstelling die ik ooit wil gaan halen…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s