TV tip van de week: Rail Away Zweden

Hej allemaal.. Zoals jullie weten woon ik alweer bijna twee jaar in Zweden.. De tijd vliegt.. En zo ook de tijd dat ik prachtige reizen maakte als backpacker door dit voor mij nog steeds fantastische land.. Ik neem jullie mee naar de zomer van 2012. Nee, eigenlijk neemt Rail Away jullie mee naar mijn zomer van 2012.. In 2012 heb ik namelijk een schitterende treinreis gemaakt met de Inlandsbanan door het binnenland van Zweden door dichte bossen, langs helderblauwe meren en ongerepte natuur.. En willen jullie nu ook graag mee genieten met een van mijn mooiste reizen tot nu toe en zien hoe geweldig gaaf het land is waar ik nu woon? Dat kan. Rail Away zend namelijk de Inlandsbanan uit op tv.
Op maandag 13 januari en dinsdag 14 januari om 19.20 op NPO 2 kun je het met eigen ogen ervaren! Voor mij zijn het herinneringen die voor altijd in mijn geheugen gegrift staan.. Laten jullie mij weten wat jullie er van vonden? šŸ˜Š

Rail Away:
“De Inlandsbanan is een ruim 1.000 km lange treinroute, dwars door het hart van Zweden. De trein maakt een bijzondere reis: van Mora (in midden-Zweden) naar GƤllivare, waarbij je de poolgrens passeert. De Inlandsbanan rijdt vooral in de zomer, wanneer het hier nauwelijks donker wordt. De route voert door eindeloze bossen, langs woeste ongetemde rivieren, hobbelt verder langs talloze meren, en passeert af en toe een kleine nederzetting of pittoresk kerkje. En af en toe minderen we vaart om een aanrijding met rendieren of elanden te voorkomen.”