Energie te veel..

Heerlijk om zo onverwachts een vrije dag te hebben. En zeker op maandag. Zoals ik al eerder schreef is het Trettondedag jul vandaag, Drie Koningen op z’n Nederlands. Dat het een rode dag op de Zweedse kalender is kwam ik in december pas achter, toen ze op het werk vertelden dat we vandaag allemaal vrij zijn. Vorig jaar had ik niets in de gaten, maar toen viel 6 januari ook in het weekend. Dus die extra vrije dag vandaag kwam mij wel erg goed uit..
Het leverde mij een hoop productiviteit op en nieuwe inzichten.
Ik was al ontzettend vroeg wakker vandaag, een goed teken op zich omdat morgen om 4.50 de wekker weer gaat. Ik had alleen nog geen zin om op te staan en dus ben ik de dag begonnen met de Live slow ride fast wielerpodcast van Laurens ten Dam waarin hij te gast was bij Tom Dumoulin (nog steeds mijn grote favoriet uit de wielerwereld) thuis om samen die podcast in te spreken. Deel twee ga ik zeer binnenkort verder luisteren..
Daarna mezelf in mijn nieuwe favoriete kledingstuk gehezen (die roze badjas is echt de beste koop van eind december) en met geroosterde boterhammen met kruidenkaas mijn ontbijt gestart aan de eettafel..
En daarna begon ik eens rond te kijken.. Sinds dit weekend sta ik al in de opruimmodus en hoe meer ik kan opruimen, hoe meer energie ik krijg.
Ik lees ook ontzettend veel op de websites van Sochicken en Leukegeit, mijn grote inspiratiebronnen op het gebied van geld besparen, bewust met bepaalde zaken omgaan, minimalistisch leven en wonen op een klein aantal vierkante meters..
Hoe meer ik rond keek, hoe meer nieuwe inzichten ik kreeg en het idee dat dingen anders konden.. Ik besloot niet alleen flink te gaan opruimen, maar ook om alles eens een andere plek te geven.
Nou was het opzich niet rommelig bij mij in huis, maar met het opruimen van de kerstdecoratie besefte ik wel hoe lekker ik bezig was en dat ik nog wel meer op wilde ruimen.. Bepaalde woonaccessoires op een andere plek waardoor er weer een aantal andere dingen de kast in konden bijvoorbeeld..
Ondertussen besefte ik ook dat ik best wel veel ruimte en mogelijkheden heb voor 50m2, alleen was alles zo ingedeeld dat het niet goed tot zijn recht kwam.
En ik heb volgens mij een 6e zintuig voor ruimtelijk inzicht, dus je raad het vast al, het bleef niet alleen bij kastruimte anders indelen. Inmiddels zijn mijn cavia’s verhuisd naar de andere kant van de keuken. Voortaan wonen ze naast mijn buffetkast waardoor de hele hoek aan de kopse kant van mijn aanrecht bij binnenkomst vanuit de gang vrij kwam. Ik heb daardoor niet alleen meer ruimte gecreëerd daar, maar ook meer leeg vloeroppervlak waardoor mijn benedenverdieping ruimtelijker, groter en lichter oogt. Een stap in de goede richting dus.. Nou heb ik verder nog drie ruimtes beneden, de douche en gang valt alleen weinig aan te verbeteren.. Die zijn goed zoals ze zijn. Maar mijn slaapkamer daarentegen bood ineens mogelijkheden toen ik vanmorgen wakker werd en blijkbaar te lang had nagedacht.. Ik kwam er achter dat mijn bruine fautauiltje naast mijn bed moest passen in plaats van aan het voeteneind tegen mijn bed aan.. En met die mogelijkheid kon ik ineens een zee van ruimte krijgen in een slaapkamer die misschien niet eens groter is dan 8m2.
Mijn bed wilde ik daardoor ook graag tegen de andere muur hebben staan. Nu stond hij tegen de buitenmuur aan, maar dat trekt toch altijd wel wat koud op.. Zeker ook omdat er van die kant niet zoveel beschutting is en achter die paar bomen en grote keien die er staan en liggen al meteen de rijbak van de manege begint. Nu heb ik mijn bed tegen een binnenmuur staan, aan de andere kant is mijn douche. Mijn fautauiltje kon daardoor mooi naast mijn bed in de hoek, mijn nachtkastje naast het raam tegen de muur wat mij dus een grote open ruimte opleverde aan het voeteneind van mijn bed en voor mijn linnenkast. Voor het eerst had ik het gevoel dat ik echt kon bewegen hier, dat de deurtjes van mijn linnenkast weer allebij volledig open kunnen en dat ik zelfs plek heb om een kamerplant in mijn slaapkamer te plaatsen op de grond.. Ik heb van een klein “hok” ineens een enorme ruime en knusse slaapkamer gecreëerd, puur door het met dezelfde meubels anders in te delen. Hetzelfde wat ik vorig jaar in december ook boven met de woonkamer heb gedaan. Op de vensterbank in de slaapkamer staan plantjes, sanseveria’s die hier uitstekend gedijen en naast mijn linnenkast hangen mijn badjassen netjes aan een rendierenhaakje aan de muur.. Voor de linnenkast ligt mijn voddenkleedje op de vloer zodat het aangenaam is om daar ’s morgens te lopen.. De slaapkamer is klaar.
Voor vandaag doe ik niks meer.. In een hoek in de keuken staan verschillende spullen en dozen opgestapeld, maar dat is voor morgen.. Mijn 2e grote project is het luik onder de trap openen waar een enorme hoeveelheid bergruimte achter schuil gaat. Mijn nieuwe missie is om dat zo logisch mogelijk opnieuw in te ruimen zodat ik zoveel mogelijk kwijt kan.. Maar elke dag een beetje, ik moet tenslotte ook nog gewoon werken.. En daarom ga ik nu lekker op de bank naar Husdrömmar kijken.. De naam zegt het al, over droomhuizen die gerenoveerd en opnieuw ingericht zijn…

3 gedachtes over “Energie te veel..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s