Gott nytt år

Nieuw jaar, nieuwe ronde, nieuwe kansen.. Maar allereerst wil ik jullie allemaal een heel gelukkig, liefdevol en gezond Nieuwjaar wensen.. Mijn eerste weblog van 2020, maar ook even een terugblik op de afgelopen 48 uur..
Het voelt namelijk al zo lang geleden dat ik in Nederland was, terwijl ik vorig jaar (gisteren dus) pas terug naar huis ben gevlogen.. Maandagavond hadden we een soort van pré oud en nieuw met een oliebol en toastjes en heb ik met mama gekaart terwijl papa naar het verschrikkelijke Chateau Meiland zat te kijken.. Ik weet het, misschien zijn niet alle lezers het met mij eens, maar ik vind er werkelijk niks aan.. Heb destijds diverse beeldmaterialen opgezocht online om een beter beeld te krijgen van die familie, maar de hysterie die in Nederland is losgebarsten rond deze familie blijft mij een raadsel.
Gisterochtend, of eerder gezegd gisternacht ging voor dag en dauw de wekker. Om 4.00 kon ik het bed uit om mijn vlucht van 7.30 te halen vanaf Eindhoven airport.. De enige vlucht om nog thuis te komen in 2019.. En achteraf heb ik nog ontzettend mazzel gehad want niet veel later lag heel Eindhoven Airport plat vanwege zeer dichte mist. Alhoewel mazzel? Oud en nieuw vieren in Nederland was ook geen straf geweest, maar dat zat er dit jaar gewoon niet in omdat ik weer op tijd thuis wilde zijn omdat ik morgen voor dag en dauw het bed uit mag om weer te werken en omdat er simpelweg geen andere vluchten gingen, behalve een peperdure KLM vlucht vanaf Amsterdam..
Maar ik vloog dus vanaf Eindhoven. En omdat er amper verkeer op de weg was zo ’s morgens vroeg was ik dus zeer op tijd op het vliegveld. Alles verliep volgens plan. Tot nu toe.. Ik checkte 19,8kg bagage in van de toegestane 20kg, dus ik was erg in mijn nopjes dat alles wat ik mee wilde nemen mee kon naar huis. Op een pak Bastogne koekjes, een oliebol en een zak chips na had ik verder geen eten meer mee genomen.. Op het vliegveld kocht ik nog een tijdschriftenpakket voor komende winter met o.a. een dubbeldikke Flair en Viva en vanaf toen ging het mis..
Mijn naam en eindbestemming werd omgeroepen en ik moest mij melden bij de beveiliging. Ik dacht meteen wat ik kon zijn vergeten bij de douane, maar al snel had ik al een vermoeden wat het moest zijn.. Mijn bagage werd niet geaccepteerd door de scan en mocht (nog) niet mee in het vliegtuig..
Nou heb ik ontzettend vaak Border Security gekeken en wist ik wel wat er komen gaat, maar als er iemand van de beveiliging met jou door de douane loopt en je vervolgens mee neemt naar een kamertje dan voel je wel andere mensen kijken.. En inderdaad stond in dat kamertje mijn tas samen met een medewerker van de beveiliging. Ik kreeg complimenten om mijn snelle reageren en dat ik zo eerlijk was mijn vermoedens uit te spreken. En die klopten.. Ik vertelde dat ik een trainingsbal van 2 kilo ingecheckt had en ik kon precies aanwijzen in welke hoek hij zat, precies ook waar de scan een onbekende zwarte korrelige vlek had gezien..
En nadat ik mijn tas had ontdaan van het hangslot kwam het verdachte voorwerp tevoorschijn.. Mijn trainingsbal van 2 kilo waarmee je dus o.a. buikspieren kan trainen. Toen mijn ouders in mei met de auto in Zweden waren zijn ze hem vergeten en niets vermoedend nam ik hem deze keer mee naar Zweden omdat mijn tas nog niet aan het gewicht zat.. Niet nagedacht dat die bal waarschijnlijk gevuld is met schelpenzand of een andere vorm om aan twee kilo te komen.. Maar nadat ze mijn bal hadden bekeken mocht hij weer terug in mijn tas en daarna werd zonder verdere problemen mijn tas alsnog toegevoegd aan de bagage voor Stockholm.. Kon ik daarna opgelucht plaats nemen bij gate 2 om vervolgens te kunnen boarden..
Opstijgen in Eindhoven ging al gepaard met mistbanken, maar hoe dichter we bij Scandinavië kwamen, hoe mooier het weer werd. Ik zag de zon langzaam aan opkomen. Ook hadden we een gezagvoerder die ons een fijne jaarwisseling en de beste wensen voor 2020 toewenste en ons onderweg op de hoogte hield van een aantal feitjes.. Vanaf Eindhoven is het 1300km vliegen naar Stockholm over Bremen, Hamburg, Kopenhagen en vervolgens in een rechte lijn naar Arlanda.
Hoe dichter we bij huis kwamen hoe mooier het weer en de zon stond dan ook hoog aan de hemel. Het was zelfs zo’n kraakhelder weer dat ik Stockholm van boven heb gezien met Globen, de Tele2 Arena, de televisietoren en Gamla Stan met het koninklijk paleis.
Bij aankomst op Arlanda duurde het een tijdje voor de bagage kwam, maar daarna was ik ook vrij snel weg.. Al hoorde ik van alle kanten sirenes loeien toen ik langs de Jumbo Stay reed, een vliegtuig omgebouwd tot hostel.. Brandweer, ambulances, ik weet wel niet hoeveel hulpdiensten.. Later las ik op internet dat op het moment dat ik daar de weg op was gedraaid aan de andere kant een bus op een personenauto was geklapt en de ravage enorm was.. Daar schrok ik wel even van. Later hoorde ik ook dat er een persoon klem had gezeten in de auto en twee personen aan hun verwondingen zijn overleden.. Heftig..
Daarna wat dagelijkse boodschappen gehaald en de cavia’s weer opgehaald, om vervolgens met een flink volgepakte auto naar huis te rijden. ’s Middags vooral heel rustig aan gedaan.. Ik had de cavia’s een schone kooi gegeven, mijn tas uitgepakt en een goeie warme douche genomen. Daarna vond ik het wel tijd voor de bank, ik was tenslotte al vanaf 4.00 wakker.
Echt veel bijzonders vond ik niet op tv komen.. In Nederland heb je complete shows op oudjaarsavond en kan je bij wijze van de hele avond aan een stuk tv kijken.. Hier vind ik het allemaal een stuk minder, maar gelukkig had ik een flinke stapel recente tijdschriften uit Nederland mee genomen en kroop ik dus lekker op de bank met een hoop leesvoer.
Oudjaarsavond verliep verder stil.. Af en toe hoorde ik in de verte een knalletje van vuurwerk, maar dat hoor ik soms ook als het jachtseizoen aan de gang is.. Het meeste geluid kwam van het vliegtuig dat laat op de avond nog was opgestegen vanaf Arlanda. Voor de rest was het helder weer, rond het vriespunt en aarde donker buiten. En doodstil.
Op tv keek ik Dinner for one en Tolvslaget på Skansen en even voor 00.00 werd traditioneel Ring, klocka ring voorgedragen. Ring, klocka ring (in het Engels Ring out, wild bells) is een Engelstalig gedicht van Alfred Tennyson en werd gepubliceerd in 1850. Het gaat over het Nieuwjaar en wordt daarom elk jaar even voor 00.00 voorgedragen in Zweden. Daarna barstte hier een soort van vuurwerk los.. In de verte hoorde ik dat ze bij een van de huizen wat vuurwerk hadden, maar dat was maar van korte duur.. Om 0.10 was het alweer doodstil buiten en dat bleef het ook voor de rest van de nacht. Ik ben dus op tijd gaan slapen voor Nieuwjaars begrippen.
En vandaag werd een lui dagje.. De verwachte zon bleef uit en het was zwaar bewolkt.. Niet echt uitnodigend weer om er op uit te trekken. Dus zoals ik al een aantal jaar doe op nieuwjaarsdag ging de tv aan met het nieuwjaarsconcert vanuit Wenen en vanmiddag het bekende schansspringen vanuit Garmisch-Partenkirchen onder gezelschap van Sven en Emil die hier boven in de ren zitten.
En zo is 1 januari langzaamaan voorbij gegaan.. De 1e dag van een heel nieuw jaar waarvan er nog 365 dagen volgen.. Weer een nieuw jaar in Zweden. Weer een jaar voor nieuwe plannen, ideeën en doelen. Een jaar waarin ik weer wat van mijn bucketlist wil afvinken, Een jaar waarin ik gewoon weer door wil gaan met bloggen, een jaar waarin ik nog meer wil sparen voor een eigen huisje, een jaar waarin ik een mooie reis geplant heb in de zomer, een jaar waarin ik nog meer mooie natuur wil bewandelen, een jaar waarin ik mijn verjaardag samen met mijn ouders ga vieren en een goede vriendin er van, een jaar waarin mijn beste vriend gaat trouwen, Een jaar waarin ik meer creatieve dingen wil doen, meer boeken wil lezen, meer groente wil kweken, meer op de MTB wil fietsen, maar vooral ook meer wil genieten.. Veel meer!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s