De laatste avond..

Zondag, wandeldag. Niet alleen bij mij in Zweden, maar ook hier in Nederland. Altijd al geweest. Toen ik nog in Nederland woonde wandelde ik zowat elke zonnige zondag met mama in het bos of een natuurgebied in de wijde regio.
Terwijl ik dit zo schrijf geniet ik van haar zelfgemaakte chocoladepudding met slagroom.. En een dun laagje vel.. Precies zoals oma hem ook altijd maakte.. Fijne herinneringen heb ik daar aan..
De boswandeling van gisteren ging door het bos bij de Holthurnsche Hof in Berg en Dal. Ik was er nog nooit geweest, maar het was er mooi genoeg voor een lekkere wandeling in de frisse buitenlucht en een aantal foto’s. Dat het vlak aan de Zeven Heuvelenweg ligt was ook in het bos goed te merken.. Op sommige stukken was het goed klimmen.. Maar desondanks hebben we fijn gewandeld.
Na afloop hebben we lekker worstenbroodjes gegeten en lekker genoten van een vrije zondag. ’s Avonds stond er spelletjesavond op het programma en hebben mama en ik flink wat potjes Rummikub gespeeld. We hadden verschillende lekkere dingen op tafel waaronder zelfgebakken kerstkoekjes en chocolade, maar ook toastjes met heksenkaas..
Vanavond is al weer mijn laatste avondje hier en morgenvroeg vlieg ik al weer terug naar huis. Dat betekend dus dat ik oudjaarsavond in Zweden door breng. Aan de ene kant misschien wel jammer, maar aan de andere vind ik het ook wel lekker om gewoon heerlijk in mijn eigen huisje te zijn.. En het is ook wel een beetje een principe kwestie.. Simpelweg omdat er geen vlucht van Transavia op 1 januari vanuit Eindhoven naar Stockholm gaat en ik geen zin had om meer dan €340 neer te tellen voor een enkeltje vanaf Schiphol met KLM.. En op 2 januari gaat om 4.45 de wekker weer om te werken, dus zo’n dagje lekker uitrusten thuis is ook wel welkom..
Tenslotte heb ik hier fantastische dagen gehad, ontzettend lekker gegeten, fijne cadeautjes gekregen onder de kerstboom (het tijdschrift Vriendin en het Vriendin winterboek), een Flair/Viva winterboek en een aantal nieuwe Vriendinnen aan leesvoer in de koffer zitten voor de rest van de Zweedse winter, een nieuwe kussenhoes gemaakt met mama van wol, leer en eland gewei knopen, een hele hoop nieuwe puntmutsjes rijker voor mijn kerstdecoratie (met dank aan mama’s naaimachine), ik heb een vriendin bezocht die ik al vanaf de brugklas ken, ik heb twee keer gewandeld, ik heb lekker geluncht op zaterdag, ik ben naar de film geweest, ik heb samen met papa en mama naar de GVR gekeken, vandaag hadden we lekker hete bliksem gegeten en morgen is het dan al weer tijd om afscheid te nemen.. Maar niet voor lang.. Mijn verjaardag in maart staat al rood omcirkeld op de kalender.. Al houden we vanavond eerst een mini oudjaarsavond.. Laat die oliebol maar komen!

Een gedachte over “De laatste avond..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s