Groesbeek

Vakantie.. De laatste keer dat ik een weblog schreef vertelde ik nog over de kerst in Zweden en dat ik op 2e kerstdag naar Nederland zou vliegen. Inmiddels ligt 2e kerstdag alweer een paar dagen achter ons en heb ik alweer zoveel gedaan hier dat de tijd voorbij lijkt te vliegen..
Afgelopen donderdag stond ik rond 6.00 naast mijn bed.. ’s Morgens om 9.45 zou ik naar Nederland vliegen, maar het werd 10.10 voor we goed en wel los kwamen van de grond. De vlucht viel weer reuze mee, ik had mooi uitzicht vanuit het raam, maar ook vanaf de binnenkant van mijn ogen, haha.. In Eindhoven enorm lang op de bagage moeten wachten, maar mijn nieuwe tas valt direct op zodra hij op de bagageband terecht komt.. Dus ook dat is weer een mooi voordeel..
Eenmaal thuis bij mijn ouders was ik nog niet echt helemaal wakker, dus ik lekker met een goed boek op de bank gekropen en later een documentaire gekeken met papa over een Schot die met een rendier en slee de wildernis van Lapland in trok om het noorderlicht te spotten.
’s Avonds kwamen ook mijn zus en haar vriend eten en had mama een lekker, maar eenvoudig kerstdiner klaar gemaakt. Ik heb die avond heerlijk gegeten en genoten.
Vrijdag ging ik met mama mee op bezoek bij een 102 jarige dame, een mevrouw die in mijn jeugd altijd buurtvrouw is geweest. Ze is nog hartstikke goed bij geest, dus ik kon nog fijne gesprekken met haar voeren.
Bij thuis komst ben ik de zolder opgedoken bij mijn ouders om de laatste spulletjes die er van mij staan uit te zoeken.. Er gaan nu weer verschillende lapjes stof mee terug naar Zweden die ik goed kan gebruiken voor creatieve doeleinden.
Maar het leukste van die dag was toch wel de film! Eind van de middag zijn we naar Last Christmas geweest, een film die ik in Zweden al wilde zien, maar nu zijn we samen in Nederland gegaan.. Geen moment spijt van gehad want ik vond het een schitterende film. Ook daarna weer lekker gegeten en ’s avonds voor de tv creatief bezig geweest.. Ik heb weer een hele hoop puntmutsjes geknipt en kerstboompjes.
En toen was het alweer weekend. Samen met mama ben ik naar het centrum van Groesbeek geweest. Daar was ik echt al 1,5 jaar of zo niet meer geweest en er waren ook weer nieuwe winkels geopend. Althans, voor mij nieuw. En in van de winkels vond ik super geinige kerstboomhangers in de opruiming in de vorm van een stroopwafel, typisch Nederlandse kerstdecoratie, dus die wilde ik wel hebben in Zweden. Ook heb ik een paar lekkere warme, nieuwe huissokken gevonden en op vrijdagavond vond ik in Duitsland al de badjas waar ik lange tijd al naar op zoek was.
Na het rondje centrum gingen we bij een goede vriendin van papa en mama (mijn extra mama) lunchen. Ze had warme chocomel, croissantjes, warme broodjes, kerststol.. Heerlijk! Daarna was het goed weer, ondanks dat het waterkoud aanvoelde omdat het ’s nachts had gevroren.. We hebben toen nog een mooie wandeling door natuurgebied de Bruuk gemaakt, waarna we de rest van de dag lekker creatief hebben door gebracht. Maar bij zo’n fijne dag hoort natuurlijk ook een fijne maaltijd en dus stond er die avond een grote pan boerenkool op het menu.
Gisteravond heerlijk voor de tv door gebracht met allemaal lekkere dingen, de film van de Grote Vriendelijke Reus en daarna nog een aflevering van Ik Vertrek. En ook vandaag stond er weer een heerlijke boswandeling op het programma, maar daar over in een andere weblog meer..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s