Kerstvakantie

Ja mensen, ik heb weer tijd om mijn weblog bij te werken! En ik loop volgens mij nog al achter.. Het is bijna kerst, dus tijd om de boel eens even flink te updaten.. Dit weekend is ook de kortste en donkerste dag van het jaar, letterlijk.. Maar er is ook een lichtpuntje… Ik heb namelijk vakantie!! Oh yeah! Lekker twee weken geen verplichtingen en doen waar ik zelf zin in heb.. Een van de voordelen van werken in een conference hotel: als de bedrijven dicht zitten komt er dus ook niemand vergaderen bij ons.. En dus heb ik samen met al mijn collega’s tot 17.00 gewerkt gisteren.. Wel een lange dag vanaf 6.00 ’s morgens, maar super gezellig..
’s Middags hadden we uitgebreide lunch bij kaarslicht met een dessert erbij en daarna begon het grote opruimen van alle kerstdecoratie.. Wel lastig als de kerst nog moet beginnen, maar als je twee weken dicht zit heb je daar in januari ook niet veel tijd meer voor. Op 2 en 3 januari wordt er gewoon gewerkt (nog geen gasten) en dan komt er ook een bedrijf de vloeren in de boenwas zetten, vandaar dat we al begonnen zijn met alles aan kant maken.. Maar daarna heb ik weer een lang weekend vrij.. Maandag 6 januari is het namelijk Drie Koningen en dat is een rode dag op de Zweedse kalender wat dus betekend dat ik die dag lekker vrij ben..
Maar goed.. Er is dus een hoop gebeurt in de afgelopen dagen dat ik niet geschreven heb.. Zo vierden wij hier in Zweden Lucia op 13 december, dit heb ik zelf gevierd in Stockholm, maar daar over komt nog een eigen webblog. Ook het jaarlijkse julfest van het werk is vorig weekend geweest. Dit jaar was het thema piraten met een volledig piraten decor en lekker eten erbij. Super gezellige avond gehad met al mijn collega’s van Steningevik en Nova Park.
Tussendoor ben ik ook nog even drie dagen ziek geweest, heb ik heel veel gelezen omdat mijn boek maandag al terug moet naar de bieb (ik mocht hem maar 2 weken lenen ipv 4 ivm reserveringen), mijn woonkamer opnieuw ingericht (nog gezelliger met meer ruimte), veel geslapen, druk gehad op het werk en dus mijn blog even op een lager pitje gezet..
Maar de laatste paar dagen waren wel erg gezellig op het werk.. Heel veel gasten, heel veel lekker eten, een fijne sfeer en ook het moment dat de kerstpakketten werden uitgedeeld. En ook dit jaar was het weer een fijn pakket. Enorm veel eten, bijna het complete Zweedse julbord en genoeg te drinken.. Ook hadden we weer een aantal cadeaus die netjes ingepakt zaten in cadeaupapier, maar deze heb ik onder de kerstboom bij de rest gezet om uit te pakken op kerstavond. Want ook dit jaar heb ik mezelf weer een cadeau gegeven voor onder de kerstboom.. En natuurlijk ook aan Sven en Emil gedacht.. Maar dat zijn niet de enige cadeautjes.. Gisteren stond mijn buurvrouw (waar ik het huis van huur) ineens op de stoep met post voor mij die per ongeluk bij haar in de brievenbus terecht was gekomen. En ze had een kerstcadeautje voor mij mee genomen.. Een plantje in een wit schaaltje met mos en een tomte op een steker.. Echt zo onverwachts, die had ik dus niet aan zien komen. Gelukkig heb ik haar weer blij kunnen maken met een fles glögg (glühwein) die ik zelf niet drink. Ook heb ik een aantal kerstkaartjes uit Nederland mogen ontvangen, dus bij deze wil ik ook iedereen bedanken die de moeite heeft gedaan om er een naar mij te sturen hier in Zweden. Wordt zeer gewaardeerd.
Vandaag dus de 1e dag van mijn langverwachte vakantie. Had meteen een beetje zo’n Home Alone gevoel, haha.. Het rijk voor me alleen, niks hoeft en alles mag.. De Zweedse radiozender Mix Megapol (non stop kerstmuziek in december) ingeruild voor Sky Radio om vervolgens ongegeneerd hard mee te zingen met de meest foute kerstmuziek terwijl er vandaag een dagje huishouden op de planning stond.
Morgen en maandag lekker twee dagen waarin ik alleen maar leuke dingen kan gaan doen, dinsdag vieren we hier in Zweden kerstavond en dan komen er vanaf ’s middags al leuke programma’s op tv, waaronder de kerstspecial van Donald Duck en zijn vrienden die al decenia lang traditioneel wordt uitgezonden om 15.00 ’s middags.
En volgende week vlieg ik ook voor een aantal dagen naar Nederland, dus er staat ook nog een korte vakantie in de planning.. Maar voor die tijd ga ik het eerst eens over de rest van december hebben.. Dus morgen kunnen jullie meer weblogs verwachten van mij…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s