Kerstdecoratie voor de buitendeur

Radicaal mijn weekend plannen omgesmeten. Ik had voor vandaag het plan om naar de kerstmarkt bij Drottningholm Slott te gaan, maar het liep toch even anders. Hoewel ik fit aan de afgelopen werkweek begonnen was (ik gebruik nog steeds elke ochtend de energielamp), waren de laatste twee dagen ontzettend druk. Op donderdag alleen al hadden we om 7.00 ’s morgens al zo’n 100 gasten aan de ontbijttafel zitten.. En zo kwam het dus dat ik gisteren moe thuis kwam van het werk en de zin om vandaag ergens heen te gaan steeds minder werd.. De sneeuw had ook weer plaats gemaakt voor regen en vandaag zou het er niet beter op worden..

Vanmorgen had ik me dan ook nog eens verslapen, dus ergens heen gaan was voorgoed van de kaart. Wel bedacht ik me in eens dat ik een krans wilde maken voor bij de voordeur.. Het idee kwam zomaar bij mij me op nadat ik afgelopen donderdag in de 1e aflevering van Jul med Ernst zag hoe hij een krans maakte..
Ik was vanmiddag (12.00) nadat ik mijn bed uit was begonnen aan het avondeten, een gegratineerde pastaschotel uit de oven die ik dan vanavond alleen nog maar in de oven hoefde te schuifen..
Maar toen ik daar mee bezig was kwam ineens het idee voor een krans in mij op en wilde ik die vandaag nog maken dan moest ik eerst het bos in om materiaal te sprokkelen voor het donker zou worden. Daarna wilde ik ook even bij het tuincentrum kijken of ze nog materiaal hadden voor een krans en dan kon ik meteen een pakje boter kopen voor de bechamelsaus.

Ik ben weer naar dezelfde plek achter onze straat gegaan waar ik een paar weken terug ook al had gesprokkeld en waar al die elanden de hele tijd schijten, haha. Gelukkig had ik mijn laarzen aan want door de sneeuw en vele regen was het er goed drassig geworden. Gelukkig vond ik al vrij snel de omgevallen boom van de vorige keer en hoewel iemand mij voor was geweest zat er nog genoeg groen aan om een krans van te maken.
Ook vond ik verschillende soorten mos die los lagen, dus ook die gingen in de tas mee naar huis, samen met nog wat takjes met mos er aan. Ik had genoeg materiaal om een krans mee te kunnen maken.

Het tuincentrum viel tegen. Het is totaal niet te vergelijken met de Intratuin in Nederland en die mis ik hier stiekem toch wel.. De kerstafdeling bestond uit drie stellingen en daar moest ik het mee doen. Materiaal voor kransen te maken hadden ze niet meer, wel kransen van dennengroen die je zelf kon versieren, maar daar betaalde je dan de hoofdprijs voor. Gelukkig bood de kerstafdeling van de supermarkt uitkomst en vond ik daar een doosje met paddenstoeltjes, rode balletjes en appeltjes. Ook waren de wortels flink in de aanbieding, dus die ook maar meteen mee genomen voor de cavia’s.

Eenmaal thuis gekomen gingen de cavia’s gezellig in de ren en was het inmiddels al tijd om mijn ovenschotel verder af te maken. Ondertussen werkte ik aan mijn krans, maar na het eten heb ik hem helemaal afgemaakt. De dennenappels die erop zitten had ik nog over van vorig jaar en het mos heb ik met nylondraad vast gezet.
Gelukkig zit er al een grote spijker in de deur, dus daar kan ik hem mooi aan ophangen. Moet ik alleen nog even kijken hoe want ik wil natuurlijk niet dat hij eraf waait als het zo hard waait dat ik de wind hier binnen door de bomen kan horen zoals afgelopen donderdag het geval was.. Maar dat is weer een klusje voor morgen, de 2e zondag van de advent.. Voor nu ben ik tevreden. Het was een van de eerste keren dat ik een krans ging maken, dus ik ben best tevreden met het eindresultaat..

Een gedachte over “Kerstdecoratie voor de buitendeur

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s