Winter wonderland

Ik zeg, Vrouw Holle was weer goed bezig! Hoewel het vandaag Black Friday was, werd ik wakker in winter wonderland.. Het was bij ons dus eerder een white Friday, letterlijk. Halverwege vannacht is het begonnen met sneeuwen en die sneeuwval heeft tot laat in ochtend geduurd.
We hadden een van de meest zonnige dagen van de maand, maar daar ging eerst een hoop aan vooraf.. Neem gisteren bijvoorbeeld.. Dat was nog een erg trieste en sombere dag met een hoop regen en het was daardoor ook al vroeg donker.. En hoewel de lucht vanmorgen ook nog potdicht zat brak aan het eind van de ochtend toch nog de zon door. Met het gevolg dat we een strakblauwe lucht kregen bij min temperaturen en sneeuw.
Maar niet alleen Nederland is goed in extremen als het over het weer gaat, in Zweden zijn ze er ook goed in. Ik hoorde vanmorgen namelijk op de radio dat deze novembermaand de meest donkere en sombere maand in jaren is geweest.. En daar konden ze best eens gelijk in hebben. Grijs, grauw, nat en donker waren zo’n beetje de hele maand van toepassing op het weer, dus die sneeuw van vandaag was wel heel erg welkom. Het leverde niet alleen een hoop mooie plaatjes op, maar ook weer een hele hoop daglicht. En laat dat laatste nou net dat gene zijn waar mijn lichaam zo’n behoefte aan had..
Mijn ochtend begon dus al met een auto uitgraven, om vervolgens met gepaste snelheid naar het werk te rijden (ja, het normale leven gaat hier grotendeels gewoon door als het sneeuwt) en daar te genieten van Steningevik in winter wonderland. Want volgens mij ben ik een van de weinige mensen die blij wordt van sneeuw. Ja, zo’n zonovergoten dag met min temperaturen in de sneeuw gaf mij een hoop nieuwe energie.
Op het moment van schrijven lig ik dan ook lekker languit op de bank onder een dekentje terwijl buiten een pak sneeuw ligt en het minstens 7 graden vriest.
Morgen en de rest van het weekend krijgen we ook nog zonnige dagen met vorst overdag.. Dus dat wordt zeker genieten buiten.. Maar eerst deel ik nog de foto’s van vandaag: mijn werkplek in de sneeuw..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s