Daglicht

Nou, daar staat ie dan hoor.. Mijn licht therapielamp. Volgens mij heeft het nu al het gewenste effect, haha.. Ik werd vanmorgen 10 minuten voor mijn wekker zou aflopen wakker en na 1 keer snoozen zwaaide ik zo mijn benen over de rand van het bed..
Ik begon de ochtend in de douche zoals altijd. Daarna nam ik mijn ontbijt mee naar de eettafel. Ja, ik ontbijt altijd thuis nog voor ik de deur uit ga omdat ik op een lege maag geen auto kan rijden en ik die energie uit mijn voedsel nodig heb om mijn dag te starten en warm te blijven in de winter.
Ook had ik mijn schoenen bij de eettafel gezet zodat ik die voor de lamp aan kon trekken en lagen de reclamefolders van gisteren op tafel om te lezen.
Volgens mij heeft de lamp ook indirect effect op mijn cavia’s want die twee waren dus ook klaar wakker en overactief..
Om de stilte te doorbreken had ik de radio aan staan op Mix Megapol en zo kwam het dus dat ik om 5.10 al kerstliedjes zat te luisteren.. Zo’n twintig minuten heb ik voor de lamp gezeten en toen ik thuis kwam van het werk (nadat ik nog boodschappen had gedaan) nog even een half uurtje om de middagdip tegen te gaan. Om 15.00 was het namelijk al aardig donker en ik moest ook al een keer een gaap onderdrukken in de auto naar huis. Dus toen ik thuis kwam van het werk eerst maar even uitgerust met de lamp er bij, daarna een lekkere warme douche genomen en ik liep al vroeg in mijn badjas rond.. But who cares? Ik ben single en geen hond die het ziet of er last van heeft. Ik voelde me daarna wel weer een beetje beter en nadat ik de caviakooi had schoon gemaakt ben ik lekker op de bank gekropen met mijn avondeten en een goed boek. Maar niet meer tot 21.00.. Morgen moet ik weer voor dag en dauw mijn bed uit, niet alleen om een blauwtje te lopen met de lamp, maar er moet ook sneeuw geruimd worden. Vannacht begint het en er is zelfs al een waarschuwing uitgegeven voor Stockholms län en de oostkust. Dus dat wordt sneeuw ruimen en op tijd van huis vertrekken.. Maar daarna wel lekker een zonovergoten weekend met vrieskou.. Kan ik het blauw weer even uit de buitenlucht halen..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s