Daglicht

Normaal ben ik nooit zo van Black Friday.. Ik heb daar altijd zo mijn bedenkingen bij, aangezien verschillende webshops/winkels hun prijzen zodanig aanpassen om het vervolgens op zo’n dag voor de normale prijs in de aanbieding te gooien.. Maar goed, dit jaar ben ik dus toch overstag gegaan.. En hoewel ik mezelf had afgezworen om niks meer te kopen, ben ik vandaag toch maar weer naar de winkel gegaan.. Maar of het nu specifiek een Black Friday aanbieding was? Ik denk het niet. Waarschijnlijk gewoon een flinke afprijzing omdat het artikel bijna nergens meer in het assortiment zit en online niet meer te bestellen was..

Investeren in jezelf is investeren in de toekomst toch? Vandaag heb ik maar eens in mezelf geïnvesteerd. Het zit namelijk zo, ik heb een probleem.. Naja, probleem? Zo zou ik het nou ook weer niet willen noemen, maar mijn lichaam ondervindt in de winter nogal wat hinder.. Het mist namelijk daglicht. Gewoon helder daglicht.
Het is nou niet zo dat ik hier zwaar depressief rond loop in de winter, nee totaal niet.. Maar het “probleem” is dat ik moeite heb met wakker worden ’s morgens en dus ook de bijbehorende opstartproblemen ervaar.. En de oorzaak daar van is een gebrek aan daglicht. Aan te weinig slaap ligt het namelijk niet, ik lig elke dag om 21.00 in bed en slaap zo’n 8 uur per nacht.
Waar ik in Nederland nog op de fiets naar het werk ging en zo voldoende daglicht binnen kreeg, voelt het hier alsof ik midden in de nacht op sta als om 5.00 mijn wekker gaat. De eerste uren werk ik ook gewoon in het pikkedonker en als we een beetje pech hebben en het is van dat druilerige, bewolkte weer dan is het de rest van de dag ook schemerig.. Mijn lichaam verkeerd dus in een lager energielevel waardoor ik ’s morgens niet vooruit te branden ben.
Het is algemeen bekend dat in het ochtendlicht het meeste blauw zit, dat wat je dus nodig hebt om je fris, fit en gezond te voelen.. En laat dat nu net ontbreken hier met die korte, donkere dagen..

En dus heb ik mezelf vandaag een energielamp (daglichtlamp) van Philips cadeau gedaan. Een Klein vierkant schermpje dat je voor je op tafel kan zetten en dat een natuurlijk helder (blauw) licht geeft in drie verschillende lichtniveau’s. Vrij van UV straling, dus ook niet schadelijk voor je lichaam. Het is bewezen dat als je dagelijks 20 tot 30 minuten gebruikt maakt van zo’n lamp dat je al vrij snel resultaat merkt.
En dus zit ik vanaf morgenochtend elke dag 25 minuten voor een blauwe lamp om het tekort aan daglicht aan te vullen. Na verloop van tijd ga ik mij dan weer fitter voelen, ben ik ook niet meer zo moe in de ochtend en zal het opstaan makkelijker verlopen..
Ik hoef trouwens niet stil te zitten en naar die lamp te staren. Ik kan gewoon ontbijten, een boek lezen of zo en die lamp voor 25 minuutjes naast me neer zetten op tafel.
Hopelijk heeft het snel het gewenste resultaat want elke keer kapot moe op het werk aan komen vind ik ook niet fijn.. Dus als die lamp mij de energie kan geven om mijn dag te starten zoals het hoort, waarom zou ik het dan niet proberen?

2 gedachtes over “Daglicht

  1. Nog nooit van gehoord, zal mooi zijn als het helpt. Ben heel benieuwd.
    Wij zitten te kijken voor n reisje naar de zon, want die is ver te zoeken deze maand. Hopelijk van het weekend even. Hoor graag of de lamp helpt, goedkoper dan n reisje 😊

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s