In de voetsporen van de eland..

Ik voelde me soms net een eland. Vandaag in zijn voetsporen getreden door me in zijn habitat te begeven. En dat allemaal op maar een paar 100 meter bij mijn huis vandaan. Ik moest gewoon letterlijk goed kijken waar ik mijn laarzen neer zette, wilde ik niet in de keutels van de beste vriend trappen..
Gisteren schreef ik al een weblog waarin ik zei dat ik nog een keer het bos in zou gaan om materiaal bij elkaar te sprokkelen voor kerst decoratie. Nou, vandaag was dus zo’n dag. Qua weer was het niet de meest perfecte dag, het was bewolkt en zoals ze in Nederland zouden zeggen “waterkoud”. Maar slecht weer bestaat niet, alleen slechte kleding is het motto van de Zweden hier en dus ging ik gewoon op pad..
Echt ver was het niet. Vanaf het bospad en het open stuk waar ik was had ik aan de ene kant uitzicht op het bos en aan de andere kant uitzicht op de achterkant van alle huizen waar ik elke dag langs rij om van ons zandpad op de verharde weg te komen.
Het is een ongerept stukje natuur met grote keien, veel lage boompjes, ontzettend veel lingon, enorm veel kreupelhout en een diversiteit aan mossen. En vooral die laatste liet zich maar al te makkelijk fotograferen.
Ook wemelde het er van de miniatuur paddenstoeltjes en moest ik uitkijken om dus niet in de uitwerpselen van de eland te trappen.. Ik kon precies zien waar hij gelopen had, daar waar een hoop plat getrapt was of aangevreten.
De voornaamste twee dingen die ik wilde sprokkelen waren mos en een mooie tak. Nou is mos dus niet zo heel moeilijk om dat hier te vinden, daar waar je bij Intratuin een fortuin mag betalen groeit het hier gewoon in het wild. Maar ik ben niet zo’n persoon die schade wil toe brengen aan de natuur en die zomaar mos gaat plukken, dus ik heb gezocht naar mos dat al los lag en heb dat vervolgens mee genomen..
Later kwam ik ook nog een mooie tak dennengroen tegen. Waarschijnlijk heeft het een keer zo hard gewaaid dat die boom met wortels en al uit de grond omver is gewaaid.. Dus ik had mazzel dat daar mooie takken bij lagen die ik goed kon gebruiken.
Nadat ik genoeg verzameld had en weer via een elanden paadje terug naar het grote pad liep om naar huis te gaan kwam ik ook nog langs een stuk met berkenboompjes.. Ik ben de beste eland nog steeds dankbaar die vannacht zo’n boompje gemolesteerd heeft waardoor er een flinke tak was afgebroken.. Die heb ik dus mooi mee naar huis gesleept en ligt hier nu midden in de keuken te wachten om tot kerstdecoratie verwerkt te gaan worden.. Maar eerst opwarmen met een warme chocomel en jullie mijn mooie foto’s delen van vandaag.. Zweden is zo mooi..

2 gedachtes over “In de voetsporen van de eland..

    • Dankjewel.. Vandaag was weer een onverwachte beste dag.. Veel moois weten te fotograferen en mooie materialen gevonden waar ik mee aan de slag ben gegaan.. Heb nu bijna net zoveel bos in de keuken liggen als buiten 😅
      Kerstperiode heeft echt iets magisch hier… ❤

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s