Kerststemming

De 1e kerstmarkt dit seizoen is een feit. Normaal wil ik nooit zo heel vroeg al kerstmarkten bezoeken, maar als je de hele week al in de kerstsfeer vertoefd op je werk, dan begint het toch al wel te kriebelen. Zeker als het al zo vroeg donker is als hier, dan wil je het liefst al die gezellige lichtjes al meteen aanmaken. Vandaag was het om 15.05 al donker buiten.. Ik kan dus letterlijk spreken van de donkere dagen voor kerst.
Gisteren sloot ik de werkweek af met weer een beste lunch. Aten we donderdag nog Saffraanpannenkoek met amandel als nagerecht (geserveerd met slagroom en jam), hadden we gisteren weer knapperige zelf gebakken frietjes en steak op het menu.
Na die beste lunch zat mijn werkweek er op en ben ik een deurtje verder gegaan. Naar Stenladan bij Steningeslot. Daar zitten een aantal winkels gevestigd (een met keukenspullen en serviesgoed, een met interieur, een met planten en een met outdoorkleding) en een restaurant en het jaarlijkse hoogtepunt is hun kerstmarkt met veel rood, jultomtes en lekkernijen.
Voor mij de moeite om altijd even rond te neuzen. Rood is namelijk mijn kerstkleur en is de enige afwijkende kleur die eens per jaar mijn interieur mag vullen. Ook dit jaar hadden ze weer van alles en leuke spulletjes. Bij Stenladan vindt je namelijk nog echt mooie kerstdecoratie en niet van dat moderne glitterspul of prullaria.
Op de kerstmarkt zelf niks gekocht want ik heb kerstspulletjes genoeg om mijn huisje op te leuken en anders maak ik het zelf wel of haal ik mijn decoratie uit de natuur..
Maar bij Steninge Kompaniet heb ik wel een leuk kerstcadeautje voor mezelf gekocht, ik krijg er namelijk korting omdat ik bij Steningevik werk, dus dan is het nog leuk om eens iets voor jezelf te kopen voor onder de kerstboom.
Ook zie ik verschillende leuke ideetjes voorbij komen op Zweedse interieur websites en wil ik binnenkort als het een keer beter weer is in het weekend het bos in om takken te verzamelen en daar iets mee te gaan doen. Doordeweeks kan ik de komende maanden het bos niet meer in, tegen die tijd dat ik klaar ben met werken ’s middags duurt het niet lang meer voor dat het begint te schemeren.
Maar ideetjes genoeg in mijn hoofd zitten om uit te werken, dus op korte termijn ga ik het hier maar eens heel erg knusjes maken in huis..
Vandaag in ieder geval alvast mijn kaarsenkandelaar op de vensterbank gezet hier bij de eettafel samen met twee kleine kerstboompjes en mijn elandjes. Ik had geen geduld meer om nog langer te wachten.. It’s beginning to look a lot like Christmas..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s