Julkalender

De donkere dagen voor kerst.. Ik vind het een van de mooiste periodes van het jaar.. Het is knus en gezellig en overal hier in Zweden zie je steeds meer lampjes branden en kaarsjes.. Het zijn de lichtpuntjes in deze tijd van het jaar waarin de dagen steeds korter worden..
Ook bij Steningevik zijn we al aardig in de kerststemming.. Het hele hotel is aangekleed in kerstsfeer en overal hangen guirlandes met lichtjes er in en staan de jultomtar de gasten op te wachten..
Over iets meer dan een week begint ook de 1e zondag van de advent, een periode waarin hier in Zweden nog volop aandacht voor is.. Overal worden kerstmarkten georganiseerd en het is ook de dag dat in Zweden Julkalender begint. Nou is dat niet zoiets als een kalender waaruit je elke dag een chocolaatje mag eten, hoewel die hier ook best populair zijn.. Julkalender is een tv serie die speciaal voor de advent geproduceerd is.. De 1e aflevering is op de 1e zondag van de advent, waarna er dagelijks een aflevering van op tv komt om zo af te tellen naar kerstavond. Vandaag heb ik de trailer gezien van de Julkalender van dit seizoen.. En die ziet er weer veel belovend uit!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s