Lazy day..

Vandaag is het zo’n ik-heb-nergens-zin-in-zondag.. Ik merkte het vanmorgen al toen ik wakker werd. Soms heb je van die dagen waarin je helemaal niks wilt. Zoals vandaag dus.. Aan het weer ligt het niet. Het is licht bewolkt en ergens in de verre verte schijnt een flauw zonnetje voor zolang het duurt. Normaal had ik zulke dagen aangegrepen om het bos in te gaan, maar niet vandaag. Ik heb geen zin om met de auto ergens heen te rijden om te gaan wandelen. Wat trouwens ook een kort wandelingetje zou worden vanwege het weinige daglicht dat we hier hebben..
Misschien dat ik straks ga kijken of ik mijn prei kan oogsten.. Deze groeit al een tijdje niet meer (althans, ik merk geen verschil) en als ik geluk heb zit deze nog niet vast gevroren in de grond. Ook mijn margrieten beginnen het nu te begeven na al die vorst, dus ook die zijn rijp voor de container.. Ben ik toch nog even buiten geweest vandaag.. Of morgen, dan schijnt de dag zonniger te zijn aangezien het nu geheel bewolkt is geworden buiten.
Maar soms schijnt het ook gewoon even goed te zijn, zo’n dag niks doen.. Want wie zegt dat je iets moet? Ja, je moet blijven ademen en op z’n tijd moet je een keer wat eten en drinken, maar verder? Niemand die zegt dat ik het bos in MOET gaan.. Ik bedoel, ik heb geen hond die er een keer uit wilt om zijn behoefte te kunnen doen..
En wie zegt dat ik vandaag iets creatiefs MOET doen? Dat kan ook morgen of overmorgen of al die andere dagen die nog komen.. Die creatieve werkplek loopt niet weg en ziet er waarschijnlijk van de week nog precies zo uit als hoe ik hem de laatste keer heb achter gelaten.
Uitstelgedrag van leuke dingen.. Ja, ook dat bestaat. Dat blijkt wel weer. En ik schijn er soms nog al goed in te zijn. Want waarom zou je je hele weekend vol proppen met activiteiten als je de hele week al gewerkt hebt? Oké, als je een gezin hebt of doordeweeks geen tijd voor boodschappen of het huishouden dan heb je vaak geen keus.. Maar ik heb die keus wel. Werken is voor doordeweeks, niet meer voor de weekenden. Ik heb bijna 14 jaar lang geen een zaterdag meer vrij gehad. Doordeweeks studeerde ik en stond ik voor dag en dauw naast mijn bed om met de trein naar Utrecht (kamers waren duur en schaars) te gaan en om vervolgens ’s avonds in de drukke avondspits terug te reizen in bomvolle treinen. Op zaterdag werkte ik bij PostNL, op zondag werkte ik aan mijn studie..
Daarna kon ik bij Karwei aan de slag. En ook daar werkte ik op zaterdag. Alle zaterdagen. En feestdagen.. Zelfs met de kerst. Omdat ik niet meer uren kreeg bij Karwei was ik altijd vrij op een maandag.. Maar dat voelde niet als een relaxte vrije dag.. Of een weekend op zondag en maandag.. Nee, maandag voelde als een verplichte thuiszitdag omdat ik dol graag gewoon doordeweeks wilde werken, maar het simpel weg niet mocht.. Te duur, niet meer flexibel genoeg, je kent het wel.. En dus kwam er op zo’n dag ook niet veel uit handen..
Nu werk ik vijf dagen in de week, van maandagochtend tot vrijdagmiddag.. Om 14.00 begint mijn weekend. Mijn echte weekend. Ik kan doen waar ik zelf zin in heb of juist helemaal niets. En dat voelt ook wel eens fijn.

Maar vorige week was ik trouwens nog in het bos te vinden. Mijn zus zou die dag ’s avonds pas terug vliegen en het zonnetje brak door. En dus besloot ik om haar ook mee te laten genieten van de Zweedse natuur. De bestemming werd Kungshamn-Morga met op de terugweg een fika bij IKEA Borländerna, aangezien mijn zus ook eens een echte Zweedse IKEA wilde zien. Dat leverde trouwens wel weer mooie plaatjes, hoewel sommige delen van Zweden niet meer op zijn mooist zijn nu. De bomen zijn al kaal aan het worden en voor volgende week wordt de eerste sneeuw voorspeld hier.. Maar voor de liefhebbers toch nog even een kleine impressie van die wandeling van die dag..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s